ΛΑΡΙΣΑ

«Βασανιστές τις χούντας» οι Χρυσαυγίτες, λέει το ΚΚΕ Λάρισας

βασανιστές-τις-χούντας-οι-χρυσαυγί-719167

Μύδροι από την τοπική οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στους Γόννους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πριν λίγες ημέρες οι πολιτικοί απόγονοι του δικτάτορα Μεταξά, των βασανιστών της χούντας και της Μακρονήσου, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησαν στους Γόννους, συγκέντρωση μεταφερόμενων ροπαλοφόρων μελών της από τη Λάρισα, σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης, σε ένα χωριό που μετρά πολλά θύματα από τους γερμανοιταλούς φασίστες την περίοδο 1940-44 και τους ντόπιους φασίστες συνεργάτες τους.

Στη συγκέντρωση αυτή, πέρα από τις δημαγωγικές κορώνες, τους που έχουν στόχο να κρύψουν την βαθειά αντιλαϊκή πολιτική και τον εγκληματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής, εκστόμισαν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και σε φασιστικά συνθήματα, δείχνοντας καθαρά ότι σαν υπηρέτης του καπιταλιστικού συστήματος, εκείνο που τους τρομάζει και εχθρεύονται είναι το ΚΚΕ που με συνέπεια αντιπαλεύει το εκμεταλλευτικό σύστημα και όσους το υπηρετούν, όπως και η Χρυσή Αυγή.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή, είναι η πιο αντιδραστική επιλογή και το καλύτερο στήριγμα του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος, για να το χρησιμοποιήσει σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος και των κομμουνιστών και γι’ αυτό και την στηρίζει όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά και με τον κρατικό μηχανισμό.

* Η Χρυσή Αυγή έχει ζητήσει κι άλλα προνόμια για τους εφοπλιστές, τα οποία θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Στηρίζει στην ουσία τις αντιλαϊκές πολιτικές, παρά τις δημαγωγίες της. Ο λαός θέλουν να είναι καθηλωμένος, με το ξεροκόμματο της ανέχειας για «παρηγοριά».

* Αναπτύσσει σύγχρονο δουλεμπόριο, με προσπάθειες εύρεση φτηνών, δίχως δικαιώματα, εργατικών χεριών για τη μεγαλοεργοδοσία σε πρόσκαιρες, εποχιακές δουλειές, στο όνομα δήθεν να είναι έλληνες. (και εδώ λάδι βγάζουν το σύστημα).

* Δεν έβγαλαν ποτέ «κιχ» για την Ε.Ε και τις αντιλαϊκές συνθήκες που έχει επιβάλει, για το ΝΑΤΟ.

* Εκφράζει απάνθρωπο μίσος ενάντια στους ξένους εργάτες που εκδηλώνεται συχνά με ξυλοδαρμούς και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον τους, όχι όμως και στα αφεντικά τους που μπορεί να έχουν άλλο χρώμα.

* Πολλά από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, σχετίζονται με τραμπούκικες ενέργειες, κυκλώματα της νύχτας και του υποκόσμου, είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου που βαρύνονται με μια σειρά βρώμικες ενέργειες αλλά και καταδίκες, παίζουν το ρόλο του χαφιέ και συνεργάζονται με τις αρχές ασφαλείας.

Οι υμνητές του Χίτλερ, προσπαθούν να λερώσουν με τις βρωμιές τους το ΚΚΕ και τα στελέχη του, γιατί το φοβούνται. Όμως δεν θα τα καταφέρουν, όπως και οι πολιτικοί τους πρόγονοι. Τα προβληματικό θα ήταν να παινεύουν το ΚΚΕ και τα μέλη του. Το ΚΚΕ δεν φοβάται τα φασιστοειδή, ούτε περιμένει εύσημα απ’ αυτά.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, κερδίζουν το κύρος τους με την ασίγαστη δράση τους στους λαϊκούς αγώνες, στα συνδικάτα, στους αγροτικούς συλλόγους, στις λαικές επιτροπές, στα σχολειά και στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στην οργάνωση των αγώνων όχι μόνο για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και στον αγώνα για την ριζική αλλαγή της κοινωνίας, χωρίς να σκέφτονται θυσίες και κόπους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, τους νέους και τις γυναίκες, να γυρίζουν την πλάτη στην φασιστική Χρυσή Αυγή, γιατί είναι εχθρός τους και ας τους χτυπά σήμερα την πλάτη για να τους ξεγελάσει. Καμιά εμπιστοσύνη στη Χρυσή Αυγή, να μην τους επιτρέψουμε να μολύνουν με το δηλητήριο του φασισμού, του αντικομουνισμού και του ρατσισμού τη νεολαία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου