ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

στο-πλευρό-των-εργαζομένων-του-οινοπο-719996

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, εκφράζει την στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, που ξεκίνησε με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία τους, ενάντια στις απολύσεις και στις αξιώσεις της διοίκησης του Οινοποιείου για μειώσεις μισθών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΛ υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή από τον Οινοποιητικό «συντονίζεται με την γενικότερη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, της τρόικα και της μεγαλοεργοδοσίας».

Στην ανακοίνωση προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν αποτελούν βάρος, αλλά είναι διαχρονικά οι βασικοί συντελεστές της παραγωγικής λειτουργίας του Οινοποιείου, που επι δεκαετίες τώρα γνωρίζει μια ανοδική πορεία, με κέρδη, εξασφαλίζοντας την απορρόφηση των σταφυλιών των συνεταιρισμένων αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής σε σχετικά καλές τιμές.

Κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα έχει το Οινοποιείο, από τις μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλει η διοίκησή του ή τις απολύσεις. Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι οι αμπελοκαλλιεργητές και έχουν υποχρέωση να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και μην επιτρέψουν στο Δ.Σ να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και απολύσεις».

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, να συνεχίσουν ενωμένοι και αποφασιστικά τον αγώνα τους, με αίτημα καμία απόλυση, όχι στις ατομικές συμβάσεις, καμία μείωση μισθών. Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, θα είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα.

Καλεί επίσης εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, την δημοτική αρχή Τυρνάβου να στηρίξουν τον αγώνα και τα συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου