ΕΛΛΑΔΑ

Ανακρίνεται 39χρονος για την έκρηξη βόμβας σε σπίτι εισαγγελέα στη Λάρισα

ανακρίνεται-39χρονος-για-την-έκρηξη-βόμ-720778

Ενας 39χρονος από την Καλαμάτα που διαμένει στην Αθήνα και ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για αντίσταση κατά της αρχής ανακρίνεται από την Αστυνομία μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν για την υπόθεση.

Πιθανολογούμενος στόχος ήταν η κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειριστεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων – η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα αλβανών κρατουμένων – από τις φυλακές της πόλης.

Η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Η ισχυρή έκρηξη-μυστήριο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο υπογείου γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά 93, στο κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το site της εφημερίδας Ελευθερία της Λάρισας, ο εκκωφαντικός θόρυβος έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη: τοίχοι της πολυκατοικίας κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και στα σπίτια της περιοχής, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, αλλά και ζημιές σε παρακείμενασπίτια και διαμερίσματα.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Η Αστυνομία ερευνά τα αίτια της έκρηξης, από την οποία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη την 20-7-2013, στην οικία εισαγγελέως στη Λάρισα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εισαγγελέα, στην οικογένειά της, καθώς και πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη.

» Ενόψει του ότι πρόκειται για ένα ακόμη από τα παρεμφερή πρόσφατα περιστατικά, κατευθυνόμενο εις βάρος δικαστικού λειτουργού ο χειρισμός υποθέσεων εκ μέρους του οποίου δεν ευαρέστησε τους δράστες, υπογραμμίζει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς ασκούν και θα εξακολουθήσουν ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους, όποιες δε προερχόμενες από το χώρο της ανομίας προσπάθειες εκφοβισμού τους θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα.

» Καλεί, τέλος, την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να κατανοήσουν ότι το λειτούργημα του δικαστή και του εισαγγελέα, ενέχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα και ότι παρίσταται άμεση η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων δημιουργίας και διατήρησης συνθηκών ασφάλειας, εντός των οποίων θα εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η απονομή της Δικαιοσύνης με ανεξαρτησία, σθένος και παρρησία, ακώλυτα από πράξεις εγκληματικής βίας και κάθε είδους παρεμβάσεων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου