ΛΑΡΙΣΑ

Χρυσάφισε… προστατεύοντας από τη μαύρη μαγεία!

χρυσάφισε-προστατεύοντας-από-τη-μαύ-722142

Επί 3,5 χρόνια (!) εξαπατούσε 53χρονη γυναίκα και 61χρονο συγγενικό της πρόσωπο και με το πρόσχημα ότι δήθεν θα τους προστάτευε από τη μαύρη μαγεία, κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 24.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της «παρεχόμενης προστασίας», τους παρέδωσε διάφορα αντικείμενα ως φυλακτά και δοχεία με υγρό αγνώστου συνθέσεως.

Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη προχθές στη Λάρισα για απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι και προχθές, εξαπατούσε 53χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι θα την προστάτευε από τη μαύρη μαγεία, της προσέφερε σε τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα αντικείμενα ως δήθεν «φυλαχτά», καθώς και διάφορα σκευάσματα αγνώστων συστατικών, αποσπώντας από αυτή συνολικά το χρηματικό ποσό των 230.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 24.000 ευρώ. Επίσης, κατάφερε να πείσει την 53χρονη, ότι για την «προστασία» που της παρείχε, αλλά και για τα διάφορα φυλαχτά και σκευάσματα που της χορηγούσε, του όφειλε ακόμα 80.000 ευρώ.

Υστερα από καταγγελία που προηγήθηκε, κανονίστηκε προκαθορισμένο ραντεβού μεταξύ της 53χρονης και του συλληφθέντα, προκειμένου αυτή να παραλάβει ποσότητα σκευάσματος και να του παραδώσει μέρος των 80.000 ευρώ. Στο ραντεβού η 53χρονη παρέδωσε στο 48χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 9.750 ευρώ και παρέλαβε από αυτόν ένα δοχείο που περιείχε υγρή ουσία αγνώστου συνθέσεως. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα, ακινητοποίησαν το 48χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και το δοχείο με το σκεύασμα.

Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι ο συλληφθείς κατάφερε να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο και ακόμη έναν 61χρονο ημεδαπό, συγγενικό πρόσωπο της 53χρονης αποσπώντας από αυτόν, από τα τέλη του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2012, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 20.000 ευρώ.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση και μίας ακόμη γυναίκας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, την οποία ο συλληφθείς ανέφερε στα θύματά του, ως το πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου ενεργούσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου