ΛΑΡΙΣΑ

Αράχνη- Δολοφόνος Στην Ελασσόνα!

αράχνη-δολοφόνος-στην-ελασσόνα-722432

Άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες από την Camel Spider, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν είναι ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά του γνωστού εντόμου στο εξωτερικό για τις δολοφονικές τάσεις!
Το θέμα είναι άκρως σοβαρό.

Πρόκειται για την αράχνη Camel Spider, που βλέπετε στην φωτογραφία. Είναι ένα είδος εντόμου-δολοφόνος που δεν επιβιώνει στην Ελλάδα, δεν έχει καταγραφεί πουθενά σε περιοχές με πανίδα και χλωρίδα στην χώρα μας και όμως βρέθηκε τυχαία από συμπολίτες μας, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Αναγνωρίστηκε, αφού πέρασε από μπροστά τους, αφού το μέγεθος, το χρώμα και η τρομακτική δύναμη στις σαγόνιες και στο στόμα της, προκαλούν φόβο και επιστούν την προσοχή. Οι συμπολίτες που την παρατήρησαν από κοντά, την φωτογράφισαν, δεν την άγγιξαν και ενημέρωσαν την εφημερίδα μας.

Το συγκεκριμένο είδος μεγαλώνει και πολλαπλασιάζεται, τρέφεται και ζει στη χώρα του Ιράκ και στα γειτονικά εδάφη του (Αφγανιστάν κλπ). Μάλιστα και συμπολίτες μας, που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επεμβάσεις στο Ιράκ παλιότερα, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες μας.

Μάλιστα στρατιώτης από τις Η.Π.Α. ο υποδεκανέας Sammy O’Gorman, ένιωσε ένα τσίμπημα στο μηρό του, δεν κατάλαβε πως συνέβη και μέσα σε 9 ώρες είδε το πόδι του να αλλάζει μορφή, χρώμα και να πρήζεται. Υποβλήθηκε σε 17 χειρουργικές επεμβάσεις ενώ για ένα μήνα ήταν σε καραντίνα, αφού είχε τον ιό, που τον οδηγούσε σύντομα, στο θάνατο!

Τα παραδείγματα αφορούν την Μέση Ανατολή, όπου αναπτύσσεται και τρέφεται το δηλητηριώδες αυτό έντομο, όμως η εμφάνισή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή μας, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για το πως εμφανίστηκε ή μεταφέρθηκε και από ποιους, εδώ.

Ακόμη λίγες πληροφορίες για την Camel Spider:

Γεννάει 200 αυγά ανά τέσσερις με έξι μήνες. Πριν γεννήσει, τρέφεται με ότι βρει, από σαύρες, έντομα, φύλλα προκαλώντας τεράστια καταστροφή σε χλωρίδα, πανίδα και γονιμοποίηση. Μέχρι να γεννηθούν τα μωρά της, περιμένει πάνω από την φωλιά και τότε είναι που και αδυνατίζει. Για αυτό και πήρε την παρόμοια ονομασία από το γνωστό ζώο, την καμήλα, λόγω αποθήκευσης φαγητού.
Θεωρείται ένας από τους πιο θανατηφόρους δολοφόνους-έντομα, επιτίθεται σε ανθρώπους, ρουφάει και μεταδίδει με το τσίμπημα δηλητήριο (με το στόμα της) ενώ εάν εγκλωβιστεί μέσα σε γυαλί ή σύρμα, κόβει με τις δαγκάνες τις και βγαίνει από έξω! Εκεί που δεν μπορεί να αντιδράσει είναι στο πλαστικό, από τα παράξενα της φύσης και αυτό…!
Έχει χρώμα κίτρινο στο σώμα της και μαύρο κεφάλι ενώ μεγαλώνει σε διαστάσεις μεγαλύτερες των δύο ανθρώπινων χεριών. Ειδικά τα θηλυκά μεγαλώνουν αρκετά περισσότερο. Δεν φτιάχνει ιστό. Κινείται και υπογείως του εδάφους. Δεν φοβάται και είναι επιθετική. Είναι διασταύρωση αράχνης με σκορπιό. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλήξουν για το αποτέλεσμα που έχει στον άνθρωπο αν δηλαδή είναι πρακτικά επικίνδυνη για θάνατο ακαριαία ή σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν το δηλητήριο εξαπλωθεί στο αίμα. Εμφανισιακά μοιάζει με τις γνωστές αράχνες αλλά δεν έχει καμία σχέση σε μέγεθος και συμπεριφορά!

Περιοχή του Προφήτη Ηλία

Κατά τη γνώμη μας και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά». Πρέπει άμεσα να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Υγειονομική Υπηρεσία αφού και άλλοι συμπολίτες μας, μετά από προσωπικό μας ρεπορτάζ είδαν την ίδια αράχνη στην ίδια περιοχή αλλά είτε λόγω απερισκεψίας είτε λόγου του ότι δεν γνώριζαν, δεν ενημέρωσαν κανέναν. Εάν το συγκεκριμένο έντομο έχει καιρό στην περιοχή και έχει αναπαράγει το είδος του, συνιστά κίνδυνος όχι μόνο για την σωματική υγεία σε μια περιοχή που κάθεται κόσμος αλλά και στην χλωρίδα και πανίδα.
Πηγή: elassona-city.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου