ΛΑΡΙΣΑ

Εργάτες καθαριότητας με πτυχίο ΑΕΙ

εργάτες-καθαριότητας-με-πτυχίο-αει-723531

Οδοκαθαριστές με πανεπιστημιακό πτυχίο και γνώση ξένων γλωσσών ενδέχεται να προσλάβει ο Δήμος Λαρισαίων.

Δεν πρόκειται για κάποιο αναβαθμισμένο πρόγραμμα απασχόλησης αλλά για την απόγνωση της ανεργίας και της ανέχειας που οδηγεί νέα παιδιά, με αυξημένα τυπικά προσόντα, να υποβάλλουν αιτήσεις για να προσληφθούν εργάτες στις δημοτικές υπηρεσίες με οκτάμηνες συμβάσεις.

«Έχω πτυχίο αλλά δεν με πειράζει, πάω όπου να ’ναι…». Το φαινόμενο των πτυχιούχων που αναζητούν στον ήλιο μοίρα, μια ανάσα έστω 8 μηνών και επιδιώκουν θέσεις για τις οποίες απαιτείται απολυτήριο δημοτικού σχολείου, είχε παρουσιαστεί και πέρυσι στη διαδικασία πρόσληψης οκταμηνιτών από τον Δήμο Λαρισαίων.

Η φετινή δεκαήμερη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε. Για τις θέσεις 79 εργατών και 25 οδηγών υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.500 αιτήσεις. Όσες περίπου και πέρυσι, στην αντίστοιχη διαδικασία προσλήψεων. Θα επιλεγεί δηλαδή 1 στους 15 ενδιαφερόμενους. Ουσιαστικά όλοι τους βρίσκονται στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ο αριθμός εκτιμάται ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος αν δεν είχαν προηγηθεί τα προγράμματα απασχόλησης των «πενταμηνιτών» . Αφού όσοι είχαν επιλεγεί σ’ αυτά δεν διέθεταν πλέον τα μόρια που παρέχει η κάρτα ανεργίας και δεν μπήκαν στον κόπο να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά, να μπουν στην ουρά και να διεκδικήσουν νέα πρόσληψη, γνωρίζοντας ότι δεν θα είχαν πιθανότητες να προκριθούν.

Η επιλογή των «οκταμηνιτών», που θα προσληφθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου κ.λπ., γίνεται με κριτήρια ΑΣΕΠ και ήδη η αρμόδια δημοτική υπηρεσία κινείται με εντατικούς ρυθμούς ξεδιαλέγοντας τις υποβληθείσες αιτήσεις, ελέγχοντας τα δικαιολογητικά και μοριοδοτώντας ώστε να προκύψει η λίστα των προσληπτέων. Η διαδικασία υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου. Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν οκτάμηνες συμβάσεις και θα πληρώνονται με βάση όσα ορίζει η νέα εργατική νομοθεσία.

Φυσικά, πτυχία, ξένες γλώσσες ή άλλα τυπικά προσόντα δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία μοριοδότησης, ούτε και υποβάλλονται τίτλοι σπουδών μαζί με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων αφού οι θέσεις εργατών χαρακτηρίζονται Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ. Ε.)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου