ΛΑΡΙΣΑ

«Καλλιτεχνικό απόγευμα» από τους «Ενεργούς Πολίτες» Λάρισας

καλλιτεχνικό-απόγευμα-από-τους-εν-724800

Ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό απόγευμα προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τρίτη οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Θέλοντας να «κλείσουν» την εκπαιδευτική χρονιά, να φέρουν την ποιοτική μουσική στο ευρύ κοινό και να δείξουν ότι η έμπνευση και η δημιουργία χρειάζεται περισσότερο φαντασία και μεράκι για να εκτεθεί, οργανώνουν στην πλατεία Λαμπρούλη, στο λόφο Φρουρίου, μια καλλιτεχνική δράση που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και συμπεριλαμβάνει, δημιουργίες κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά, επίδειξη γκράφιτι και ζωγραφικής.

Στο δεύτερο μέρος, μουσικά σχήματα θα παρουσιάσουν μουσικές συνθέσεις από παραδοσιακά τραγούδια μέχρι τζαζ με τη χρήση παραδοσιακών, αλλά και σύγχρονων μουσικών οργάνων.

Στη συναυλία, στην οποία θα εναλλάσσονται τα μουσικά σχήματα, θα μετέχουν η Παραδοσιακή Ορχήστρα του ΣΩΛ με υπεύθυνο τον καθηγητή Χρ. Καλαμπούκα, η Ορχήστρα Εγχόρδων, η Νεανική Χορωδία και η μικτή χορωδία Λάρισας Solarte υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη (στο πιάνο ο Κωστής Μαντές) και το συγκρότημα Karamusic.

Η όλη δράση υποστηρίζεται στον τεχνικό τομέα αφιλοκερδώς από τον κ. Κωστούλη και από την κίνηση καταστηματαρχών πλατείας Λαμπρούλη.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η δράση αυτή να εξελιχθεί σε φεστιβάλ πειραματισμού και αυτοσχεδιασμού στην τέχνη με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και από άλλες χώρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου