ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: «Πιέζουν και τρομοκρατούν γιατρούς και νοσηλευτές»!

λάρισα-πιέζουν-και-τρομοκρατούν-για-726837

Επιχείρηση πίεσης και κλίμα τρομοκράτησης εις βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καταλόγισε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και της 5ης ΥΠΕ με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Λάμπρος Καραγιώργος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Θα μεταφέρουμε την τρομοκρατία στις διοικήσεις. Του κάκου το παλεύουν. Θα ανατραπούν σύντομα, τόσο οι διοικήσεις όσο και οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας δε στις εναντίον των συνδικαλιστών κατηγορίες που απηύθυνε πρόσφατα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, ο κ. Καραγιώργος τόνισε ότι «όσα καταγγείλαμε ήταν μόνο τα μισά από αυτά που πραγματικά υπάρχουν και σύντομα θα επανέλθουμε! Τις εναντίον μας κατηγορίες εκ μέρους της διοίκησης τις αντιλαμβανόμαστε ως επαίνους και τίτλους τιμής».

SANYO DIGITAL CAMERA

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου αλλά καταγράφηκε πολύ μικρή συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών, παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων που συμπαρίστανται στον αγώνα τους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι απαράδεκτη, εξαιτίας της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υλικών. Η κατάσταση γίνεται δυστυχώς μη αναστρέψιμη με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Παπαποστόλου τόνισε ότι «εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και όλοι οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για δωρεάν, δημόσιο και υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας».

Την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, καθώς επίσης και να μην συγχωνευτούν ή κλείσουν κλινικές και νοσοκομεία, ενώ επεσήμανε ότι το ΕΚΛ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων ώστε να γίνει πράξη η δημόσια και δωρεάν υγεία.

Τέλος, η βουλευτής Λάρισα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη ανάφερε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας βρέθηκε εξαρχής στο στόχο των μνημονίων και κάλεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων να δημιουργήσει μέτωπο με την κοινωνία και τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται το μεσημέρι της Παρασκευής και στην είσοδο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου