ΛΑΡΙΣΑ

Μεταφορά των εφοριών της Λάρισας στο κτήριο του ΕΟΜΜΕΧ προτείνει ο Χρ. Κέλλας

μεταφορά-των-εφοριών-της-λάρισας-στο-κ-727095

Κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με θέμα την μεταφορά των Α΄ και Β΄ Δ.Ο.Υ Λάρισας στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας. Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δημοσιονομικών δαπανών της χώρας, προχωρούμε σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ του Δημοσίου. Ακόμη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και μεταφορά υπηρεσιών σε κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο.

Όσον αφορά το νομό Λάρισας λοιπόν, η μεν πόλη της Λάρισας διέθετε τρείς Δ. Ο. Υ ( Α΄, Β΄, Γ΄) ενώ στον νομό υπήρχαν άλλες τέσσερις ( Αγιά, Τύρναβος, Ελασσόνα και Φάρσαλα ).

Σε εφαρμογή του νέου Νόμου η Γ΄ Δ. Ο. Υ Λάρισας συγχωνεύτηκε με τη Β΄ ενώ προβλέπεται και η συγχώνευση των τεσσάρων υπολοίπων που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις του νομού με την Α΄ και τη Β΄ Δ. Ο. Υ. Λάρισας.

Ήδη οι Δ. Ο. Υ Αγιάς και Τυρνάβου συγχωνεύτηκαν με την Α΄ Δ. Ο. Υ, ενώ και οι Δ. Ο .Υ Φαρσάλων και Ελασσόνας αναμένεται να συγχωνευθούν μετά το πέρας της αναστολής λύσης της μίσθωσης που έλαβαν.

Το συνολικό κόστος ενοικίων όλων των Δ. Ο. Υ που λειτουργούσαν στο Νομό φτάνει τα 18743 ευρώ τον μήνα, δηλαδή τα 224916 ευρώ το χρόνο.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει από αυτές τις συγχωνεύσεις είναι ότι τα κτίρια της Α΄ και Β΄ Δ. Ο. Υ δεν επαρκούν ώστε να μπορούν να στεγάσουν και τις υπόλοιπες με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία και την προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οριστική λύση στο πρόβλημα , θα αποτελέσει η μεταφορά και στέγαση των Α΄ και Β΄ Δ. Ο. Υ στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το κόστος εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ υπολογίζεται περί τα 600000 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, θα καλυφθεί σύντομα από την εξοικονόμηση των ενοικίων.

Η αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου μπορεί να γίνει με α) με ανάθεση μελέτης κατασκευής, β) μέσω ΣΔΙΤ

Τέλος και οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι υψηλού επιπέδου καθώς το κτίριο θα στεγάσει όλες τις οικονομικές υπηρεσίες του Νομού, διευκολύνοντας τους πολίτες και παρέχοντας στους εργαζόμενους ένα κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Προτίθεστε να μελετήσετε πρόταση για μεταφορά των δύο Δ. Ο. Υ ( Α΄ και Β΄ ) στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ;

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου