ΛΑΡΙΣΑ

Δάσκαλοι κατέλαβαν συμβολικά την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης

δάσκαλοι-κατέλαβαν-συμβολικά-την-περ-798054

Αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου να υποβαθμίσει σχολικές μονάδες

Την κατηγορηματική τους βούληση να μην δεχτούν το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, διατράνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι δάσκαλοι που συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία και στη συμβολική κατάληψη των γραφείων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Λαρισαίων δασκάλων Δημήτρη Παπαποστόλου, «τα σχέδια του υπουργείου πλήττουν τις ημιαστικές και αστικές περιοχές, όπου η διατήρηση σχολικών μονάδων αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού θα συναντήσει την αντίσταση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Παπαποστόλου.

Από την πλευρά της η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βάσω Ζιάκα είναι μάλλον καθησυχαστική ως προς τις ανησυχίες των δασκάλων, επισημαίνοντας ότι στόχος της πολιτείας είναι ο εξορθολογισμός και όχι η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων μέσω της σωστότερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ανησυχίες των συνδικαλιστών εστιάζονται κυρίως στα περιφερειακά 6/θεσια δημοτικά σχολεία, όπως αυτά της Κρανιάς, του Λιβαδίου, του Ευιδρίου, της Χάλκης και του Αρμενίου, τα οποία κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν σε 4/θέσια.

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος των δασκάλων της Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, ο πρόεδρος των δασκάλων της Ελασσόνας Βαγγέλης Μάγειρας και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Μιχάλης Τζιατζιάς.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου