ΛΑΡΙΣΑ

Με «φορτίο» 14 λαθρομετανάστες…

με-φορτίο-14-λαθρομετανάστες-799248

Δεκατέσσερις παράνομους αλλοδαπούς είχε στριμώξει σε πολυμορφικό ΙΧ αυτοκίνητο 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθυη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο 382ο χλμ. της ΠΑΘΕ, στα παλιά διόδια Τεμπών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Λάρισας για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Στο όχημα που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα είχε επιβιβάσει επτά υπηκόους Συρίας, δύο υπηκόους Παλαιστίνης και πέντε υπηκόους Αφγανιστάν. Μεταξύ των Αφγανών μεταναστών ήταν και μία οικογένεια αποτελούμενη από τους γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 10 και 5 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος αποτελεί μέλος υποομάδας διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, η οποία αποτελείται από αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας και αναλαμβάνει σε συνεννόηση με Τούρκους διακινητές να παραλαμβάνει λαθρομετανάστες από τον Εβρο και να τους μεταφέρει οδικώς στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 24χρονος Βούλγαρος είχε παραλάβει τους παράνομους μετανάστες από παρέβρια περιοχή και θα τους μετέφερε με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Αθήνα, έναντι μη επακριβώς καθορισθέντος χρηματικού τιμήματος, το οποίο θα εισέπραττε με την επιστροφή του στη Βουλγαρία.

Στην κατοχή του 24χρονου διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και 20 λέβα Βουλγαρίας. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου