ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Καθολικά αντίθετοι οι έμποροι στη λειτουργία της αγορά τις Κυριακής

λάρισα-καθολικά-αντίθετοι-οι-έμποροι-18815

Η καθολική αντίθεση των Λαρισαίων εμπόρων στην προοπτική λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακής, εκφράστηκε κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των εμπόρων στις εργασίες της συνέλευσης ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς η ισόγεια αίθουσα του επιμελητηρίου γέμισε ασφυκτικά.

Ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Γιώργος Τσιαπλές στην ομιλία του τόνισε : « Μέσα σε μια τριετία καταστράφηκε, ότι με πολύ κόπο και ιδρώτα κατακτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Χαρακτήρισε το νέο φορολογικό άδικο και εγκληματικό για την επιχειρηματικότητα και αναφέρθηκε στην ανάγκη για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να ανασάνουν οι συνάδελφοι που σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΣΛ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση των όρων αλλά και του ύψους, όπου αυτό είναι αναγκαίο, των τραπεζικών δανείων καθώς και στην ανάγκη να διοχετευτεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις μέσω του ΕΣΠΑ, υπό τη μορφή κεφαλαίων κίνησης.

Σε ότι αφορά στο θέμα του ανοίγματος καταστημάτων τις Κυριακές, εκφράστηκε η καθολική αντίθεση των Λαρισαίων εμπόρων σ’ αυτή την προοπτική, ενώ για μια ακόμη χρονιά αποφασίστηκε να προταθεί στα καταστήματα-μέλη του συλλόγου να παραμείνουν κλειστά για οχτώ Σάββατα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης έγινε η γιορτή της κοπής της πίτας του Εμπορικού Συλλόγου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχου, Ρένας Καραλαριώτου, του βουλευτή, Χρήστου Κέλλα, του Αντιδημάρχου, Άρη Γαλάτου, του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Γιαννακόπουλου, του προέδρου της ΟΕΣΘ, Νίκου Τζίκα, του προέδρου του ΤΕΕ κεντροδυτικής Θεσσαλίας, Ντίνου Διαμάντου και πολλών προέδρων και εκπροσώπων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου