ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Κρούσματα ψώρας σε κρατούμενους

λάρισα-κρούσματα-ψώρας-σε-κρατούμενο-47170

Την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ εγκυμονώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία, καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο τα κρούσματα ψώρας που διαπιστώθηκαν σε τρείς αλλοδαπούς κρατουμένους στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει με επιστολή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), η οποία αντέδρασε άμεσα στο γεγονός, ανάλογα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί σε Φθιώτιδα, Άρτα και Λακωνία. Ζητά δε την άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας από την πλευρά της, κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα» , επισημαίνοντας ότι κατ επανάληψη έχει ενημερώσει αρμοδίως για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, λόγω της έλλειψης δαπανών για καθαριότητα και απολύμανσης των κρατητηρίων. Η ΕΑΛ επισημαίνει επίσης ότι τα κρατητήρια είναι υπεράριθμα ενώ η προληπτικής ιατρική των κρατουμένων είναι μηδαμινή. Ως εκ τούτου απαιτεί την άμεση απολύμανση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, καθώς και των κλινοσκεπασμάτων-ενδυμάτων σε ειδικούς κλιβάνους, την έναρξη προφυλακτικής θεραπείας των κρατουμένων και αν χρειάζεται και των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, όπως επίσης και του περιπολικού με το οποίο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και όλων των οχημάτων με τα οποία γίνονται καθημερινά προσαγωγές.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το φιλότιμο και η υπομονή έχουν τελειώσει και ότι η συνεχόμενη έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων και των οικογενειών τους είναι εκτός από ηθικό και ποινικό αδίκημα» καταλήγει η ανακοίνωση των αστυνομικών.

ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου