Λάρισα: Ρεκόρ στις μετρήσεις αιωρούμενων σωματίδιων και στη πόλη της Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-29, 21:25:04
Λάρισα: Ρεκόρ στις μετρήσεις αιωρούμενων σωματίδιων και στη πόλη της Λάρισας

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει και στη Λάρισα η υπόθεση της αιθαλομίχλης, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του μοναδικού σταθμού μέτρησης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων οι μετρήσεις έδειξαν 195 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων, τη στιγμή που το όριο είναι τα 50 μικρογραμμάρια.

Μιλώντας, το απόγευμα στην ΕΡΑ Λάρισας, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, από τις αρχές του Δεκεμβρίου καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων, ωστόσο οι μετρήσεις κατέγραψαν «εκτόξευση» των αριθμών τους, την τελευταία εβδομάδα.

Η κ. Καραλαριώτου, συνέστησε την προσοχή των Λαρισαίων στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούν στα τζάκια και τις σόμπες, ενώ όπως τόνισε καλό θα ήταν όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά τις βραδινές ώρες.

Εξάλλου, μιλώντας χθες στην ΕΡΑ ο περιβαλλοντολόγος κ. Παντ. Μήτσιου, επεσήμανε ότι η κατάσταση σε σχέση με την αιθαλομίχλη, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο σε περιοχές της πόλης, με αυξημένη υγρασία, όπως για παράδειγμα οι παραποτάμιες συνοικίες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=