ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : Εξήγαγαν ναρκωτικά σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης

λάρισα-εξήγαγαν-ναρκωτικά-σε-χώρες-τη-69013

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε κι εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα Πατρών.

Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι 38χρονος, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Κατασχέθηκαν πάνω από 50 κιλά κάνναβης, που οι συλληφθέντες μετέφεραν με φορτηγό.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για κύκλωμα που εξάγει μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, τέθηκε υπό επιτήρηση φορτηγό αυτοκίνητο βουλγαρικής εταιρείας, το οποίο την 14-12-2012 αναχώρησε από τη Λάρισα.

Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε προχθές (15-12-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Αιγίου Αχαΐας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και Πατρών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ανάμεσα στο βασικό φορτίο και κατασχέθηκαν οκτώ (8) χάρτινα κιβώτια με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (50) κιλών και (700) γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προόριζαν να μεταφέρουν με το φορτηγό την κάνναβη, μέσω του λιμένα Πατρών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.060) ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου