ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : Κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για φωτοβολταίκό πάρκο

λάρισα-κτηνοτρόφοι-διαμαρτύρονται-γ-72056

Έντονα αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου στη δημιουργία φωτοβολταίκού πάρκου. Όπως τόνισε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Κόκκορας η δημιουργία φωτοβολταίκού πάρκου θα προκαλέσει άμεσο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν την επιδότηση της Ε.Ε. καθώς η συγκεκριμένη περιοχή δίνεται για δικαίωμα βοσκής και δηλώνεται στο ΟΣΔΕ.

Επίσης, στο συγκεκριμένο τμήμα του βοσκοτόπου, όπου θα τοποθετηθεί το φωτοβολταίκό πάρκο, υπάρχει μεγάλη βοσκή που τους δίνει μεγάλη παραγωγή και περισσότερο γάλα, υποστήριξε ο κ. Κόκκορας που επικαλέστηκε απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Βοιωτία όπου η γνωμοδότηση ήταν αρνητική. Ευελπιστούμε το ίδιο να συμβεί και για την περιοχή του Δαμασίου όπου δραστηριοποιούνται πάνω από 100 κτηνοτρόφοι.

Την αντίθεση τους για τη δημιουργία φωτοβολταίκού πάρκου οι κτηνοτρόφοι την εξέφρασαν και στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του πάρκου. Αντίθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και το αντίστοιχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν ενέκριναν τη δημιουργία φωτοβολταίκού πάρκου που οδηγεί σε αδιέξοδο τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου