Διώκονται 20 Λαρισαίοι και Βολιώτες μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-06, 11:00:11
Διώκονται 20 Λαρισαίοι και Βολιώτες μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια
Για «βιομηχανία διώξεων» κατηγορήθηκαν εισαγγελείς πρωτοδικών της Λάρισας

Την κατηγορία εξαπέλυσαν χθες από τη Λάρισα μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, την οποία αποτελούν πολίτες & προσωπικότητες , σωματεία , πολιτικά και κοινωνικά κινήματα , συλλογικότητες ,  πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς , οργανώσεις και κόμματα.

Κεντρικό αίτημα της πρωτοβουλίας αυτής, όπως τονίστηκε, είναι «ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Από το σχετικό δελτίο τύπου διαβάσαμε συγκεκριμένα ότι «μετά από την πρόσφατη δικαστική δίωξη των τριών αγωνιστών της Θεσ/κης γιατί τόλμησαν να αντιδράσουν στον Γερμανό επίτροπο, τις προηγούμενες των κατοίκων της Χαλκιδικής που μάχονται ενάντια στους σύγχρονους κονκισταδόρες – χρυσοθήρες, την δίωξη του δημοσιογράφου Βαξεβάνη που δημοσιοποίησε την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, του bloger στην Κέρκυρα γιατί δημοσίευσε φωτογραφίες  κοινής δράσης αστυνομικών και φασιστών, ήρθε η σειρά του κινήματος αντίστασης ενάντια στα διόδια.

Σε λίγες μέρες (τον Γενάρη)  πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας  20 πολίτες της Λάρισας και του Βόλου μέλη των  πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια και έπεται ίσως συνέχεια και για άλλους, από την «βιομηχανία» διώξεων που έχουν εξαπολύσει εισαγγελείς πρωτοδικών της Λάρισας.

Αιτία η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων, από τις μπάρες που έχουν στήσει οι εταιρείες με τις αντισυνταγματικές παραχωρήσεις που υπέγραψαν οι μνημονιακοί υπουργοί  εμπορευματοποιώντας το -σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος- δικαίωμα, της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι «…διέγειραν από κοινού δημοσίως σε διάπραξη πλημμελήματος….και παρότρυναν τους διερχόμενους οδηγούς..….να εξαναγκάσουν με την βία ή με απειλές τους εισπράκτορες διοδίων της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να επιτρέψουν την διέλευση αυτών σηκώνοντας τις μπάρες».

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τις συγκεκριμένες διώξεις σε βάρος των συναγωνιστών είναι ότι κατηγορούνται όχι για κάποια ενέργεια που έκαναν οι ίδιοι, αλλά ως ηθικοί αυτουργοί παρανόμων ενεργειών που έκαναν ή παροτρύνθηκαν να κάνουν  άλλοι.

Η επιλεκτικά τυφλή, μονόφθαλμη  ή άλλοτε ανοιχτομάτα Δικαιοσύνη –όχι μόνο δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών του λαού, αλλά  αποτελεί το μακρύ  «δήθεν»  ανεξάρτητο χέρι εφαρμογής των πιο αντιλαϊκών πολιτικών.

Ειδικότερα  στη  Λάρισα  υπάρχει  πολύ κακή  παράδοση  (υπενθυμίζουμε τις διώξεις με τον τρομονόμο  ανήλικων μαθητών για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες  για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου).

Σήμερα σε διατεταγμένη υπηρεσία και ευθυγραμμιζόμενη ανοικτά με τα συμφέροντα των πολυεθνικών κοινοπραξιών εκμεταλλευτών των αυτοκινητοδρόμων,  ανασύρει από τα συρτάρια της μετεμφυλιακής περιόδου το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα το οποίο αναφέρει :

«..όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Ήδη από το Δεκέμβρη του 2008, νομικοί -σύμβουλοι του νυν πρωθυπουργού- ζητούσαν δημόσια την ενεργοποίηση  αυτού του άρθρου.

Οι νόμοι αυτοί φτιάχτηκαν κατά παραγγελία για να χτυπήσουν το δημοκρατικό προοδευτικό κίνημα και όχι φυσικά τις φασιστικές συμμορίες  που προπαγανδίζουν ανενόχλητα  τη μισαλλοδοξία  και κάθε λογής εγκλήματα.

Είναι σαφές ότι οι διώξεις αυτές δεν ποινικοποιούν μόνο το  μαζικό πολιτικό κίνημα ενάντια στα διόδια  αλλά αποτελούν ταυτόχρονα ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης του λαού μας στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και  της μαζικής και έμπρακτης ανυπακοής ενάντια στα διόδια, στα χαράτσια της ΔΕΗ, στις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς,, στο νερό, στα κινήματα ανυπακοής».

 onlarissa.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=