Λάρισα: Αφαίρεσαν από την κοιλιά 10χρονης το δίδυμο αδερφάκι της

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-30, 00:30:35
Λάρισα: Αφαίρεσαν από την κοιλιά 10χρονης το δίδυμο αδερφάκι της
Πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στα ιατρικά- γυναικολογικά χρονικά και συνέβη στη Λάρισα. Οι γιατροί αφαίρεσαν από την κοιλίτσα ενός 10χρονου κοριτσιού, ένα ημισχηματισμένο έμβρυο βάρους 1 κιλού και 200 γραμμαρίων, που πιθανότατα ήταν το δίδυμο αδερφάκι της που δεν κατάφερε σαν έμβρυο να αναπτυχθεί. Τι ακριβώς συνέβη και πως συνέβη διαβάστε το αμέσως...Το 10χρονο κοριτσάκι που ζει στην Καρδίτσα, παραπονιόταν μέρες τώρα στους δικούς της ότι πονάει στην κοιλιά. Πριν από μια εβδομάδα, οι πόνοι έγιναν αφόρητοι και εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στην ωοθήκη της 10χρονης βρισκόταν ένα ασχημάτιστο έμβρυο. Ουσιαστικά διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας μάζας βάρους 1200 γραμμαρίων και διαστάσεων 10 Χ15 εκατοστών. Και δεν ήταν μόνο αυτό, η μάζα είχε μακριά μαλλιά, οστά και δέρμα.

Πρόκειται για ένα μόρφωμα, ή όπως αλλιώς ονομάζονται στην ιατρική τεράτωμα. Ουσιαστικά όπως εξήγησαν οι γιατροί, είναι εμβρυικά κύτταρα δεν ολοκλήρωσαν τη δημιουργία τους. Με απλά λόγια, η μητέρα της 10χρονης είχε δίδυμη κύηση αλλά το ένα από τα 2 έμβρυα δεν αναπτύχθηκε, ή μάλλον αναπτύχθηκε λίγο και μάλιστα εντός της ωοθήκης της αδελφούλας της.

Η επέμβαση αφαίρεσης ήταν επιτυχής, μαζί με το μόρφωμα αφαιρέθηκε και η ωοθήκη. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί ότι η 10χρονη δεν θα έχει κανένα πρόβλημα όταν μεγαλώσει να γίνει μαμά, αφού της αφαιρέθηκε μόνο η ωοθήκη που είχε το μόρφωμα αυτό. Η μικρή τώρα, αναρρώνει υγιής στο σπίτι της.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=