Καταγγελίες αρτοποιών για ψωμί που πωλείται στα LIDL

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-29, 14:27:56
Καταγγελίες αρτοποιών για ψωμί που πωλείται στα LIDL

Την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών κ. Μιχ. Μούσιος και ο πρόεδρος και ο γ.γ. της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Λάρισας κ. Φαίδων Ζαμπούρας και Αλ. Γκούλιος αντίστοιχα, προκειμένου να καταγγείλουν περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού από πολυκαταστήματα και αλυσίδες σούπερ – μάρκετ της Λάρισας, τα οποία πωλούν κατεψυγμένο ψωμί ως φρέσκο και ζητώντας τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Μούσιος: «Επισκεφτήκαμε την αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να καταγγείλουμε το κατάστημα Lidl για την πώληση κατεψυγμένου ψωμιού ως φρέσκου.

Το ψωμί όμως αυτό προέρχεται από κατεψυγμένη ή προψημμένη ζύμη, κάτι που συστηματικά αποκρύπτεται από τους καταναλωτές. Κανείς δεν γνωρίζει που και υπό ποιες συνθήκες παράγεται αυτή η ζύμη.

Ο Νόμος ορίζει σαφώς ότι πρέπει να υπάρχει σχετική ευδιάκριτη πινακίδα στο χώρο του καταστήματος που να ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το ψωμί δεν είναι φρέσκο αλλά προέρχεται από κατεψυγμένη ζύμη, ενώ αντίστοιχη ενημερωτική σήμανση πρέπει να υπάρχει και πάνω στο προϊόν.

Μόνο τότε οι καταναλωτές θα είναι σωστά ενημερωμένοι και θα επιλέγουν συνειδητά το ψωμί που αγοράζουν».

Ο κ. Ζαμπούρας έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και κάλεσε τους καταναλωτές να «αγοράζουν ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς τους, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την προέλευσή του».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=