ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Αναβρασμός για τις διαθεσιμότητες

λάρισα-αναβρασμός-για-τις-διαθεσιμότ-100350

Σε κατάσταση αναβρασμού βρίσκονται όσοι υπάλληλοι των Δήμων εμπίπτουν στις διατάξεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο για διαθεσιμότητα. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συγκέντρωση υπαλλήλων, όπου αφού τονίστηκε ότι κανένα σχετικό έγγραφο δεν έχει φτάσει ακόμα στο Δήμο, ωστόσο υπολογίζεται ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του δήμου Λαρισαίων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ανέρχεται στους 40.

Εν τω μεταξύ αναμένεται ο ορισμός των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ώστε να μην σταλούν από τις υπηρεσίες των Δήμων στο υπουργείο οι καταστάσεις με τα στοιχεία των υπαλλήλων και να παρεμποδιστεί η σύνταξη της λίστας με τους υπό απόλυση εργαζομένους. Σχετική δέσμευση υπήρξε από τους δημάρχους στο πλαίσιο της συνάντησης του συλλόγου εργαζομένων με τη διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Επίσης, σε κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο του ΤΕΙ από διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, που προειδοποιούν για δυναμικότερες κινητοποιήσεις ώστε να μην γίνουν απολύσεις συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Συλλόγου η απόφαση αφορά 25 από τους 150 συνολικά υπαλλήλους, που απασχολούνται στις γραμματείες Τμημάτων και Σχολών αλλά και στην κεντρική διοίκηση του Ιδρύματος.

Επίσης σε κατάληψη του ΕΘΙΑΓΕ και απεργία διαρκείας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», οι οποίοι υποστηρίζουν πως η αποδυνάμωση του οργανισμού από προσωπικό της κατηγορίας Δ.Ε. θα προκαλέσει τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου