ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα :Αναληθείς οι καταγγελίες για το τρίχρονο παιδί απαντούν οι γιατροί του ΓΝΛ

λάρισα-αναληθείς-οι-καταγγελίες-για-τ-105812

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας με αφορμή την καταγγελία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας για τρίχρονο παιδί που νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο.

Στην καταγγελία τονίζονταν πως το παιδί από γονείς μετανάστες, ενώ είχε πνευμονία, έφυγε από το νοσοκομείο επειδή ζητήθηκαν από τους γονείς νοσήλεια ύψους 700 ευρώ.

Στην απάντησή τους οι γιατροί τονίζουν τα εξής: «με έκπληξη και απορία, θιγμένοι και οργισμένοι, παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας που καταγγέλει συναδέλφους μας για επιλεκτική και ρατσιστική συμπεριφορά, «ωμό εκβιασμό, κυνισμό και αναλγησία» εις βάρος 3χρονου παιδιού μετανάστη.

Απαντούμε ότι τα καταγγελόμενα ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι γιατροί δεν διαθέτουν ταμείο, δεν μπορούν να κάνουν τους εισπράκτορες και δεν είναι δυνατό να διαπραγματεύονται το χρόνο και το κόστος νοσηλείας. Αυτό το ρόλο τον έχουν αναλάβει εργολαβικά οι κυβερνώντες.

Σ’ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο πατέρας του παιδιού αποχώρησε από το Νοσοκομείο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να ενημερώσει τους θεράποντες.

Στο βιβλίο ασθενών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών έχει καταγραφεί ότι εξήλθε λάθρα. Δεν διακινδύνευσε η ζωή του παιδιού και δεν υπήρξε ίχνος ρατσιστικής συμπεριφοράς από την πλευρά των γιατρών. Την ακρίβεια της παραπάνω περιγραφής την έχουμε διασταυρώσει.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι γιατροί του Γ.Ν. Λάρισας και των Κέντρων Υγείας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πιστοί στον όρκο τους και με ανεπτυγμένα κοινωνικά αντανακλαστικά περιθάλπτουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, κοινωνική και ασφαλιστική

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου