ΛΑΡΙΣΑ

Να ενισχυθεί η ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

να-ενισχυθεί-η-μεθ-στο-πανεπιστημιακό-110823
Συνάντηση με το Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.ΕΘ.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Ε. Ζακυνθινό είχε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη.
Στη συνάντηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας των 8 κλινών (αφού από τα 20 που διαθέτει η Μ.Ε.Θ λειτουργούν τα 12) δεδομένου ότι οι ανάγκες για νοσηλεία ασθενών σε ΜΕΘ στην περιοχή μας διαρκώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα, ασθενείς να διακομίζονται σε άλλες Μ.Ε.Θ με τραγικές επιπτώσεις για την υγεία τους.
Βασική αιτία η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι κενές κλίνες.
Να σημειώσουμε ότι και το υφιστάμενο προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό) είναι πολύ κάτω από τα όρια που αναλογούν ανά κλίνη ΜΕΘ, αφού για παράδειγμα αντιστοιχούν 2 νοσηλευτές ανά κλίνη, ενώ θα έπρεπε η σχέση αυτή να είναι 4 νοσηλευτές ανά κλίνη, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.
Επιβεβλημένη θεωρείται και η δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που αφενός θα συντελέσει σημαντικά στην αποσυμφόρηση της Μ.Ε.Θ., αφετέρου στην αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν αυξημένης φροντίδας και νοσηλεύονται στις κλινικές του νοσοκομείου.
Στην παρέμβασή του ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι τα προβλήματα στη λειτουργία τη Μ.Ε.Θ. όπως και γενικότερα τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που συνεχίζει την υποχρηματοδότηση, και εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της εργασίας τους.
Απέναντι σ’ αυτή την ζοφερή και επικίνδυνη κατάσταση οι εργαζόμενοι στη Μ.Ε.Θ (γιατροί – νοσηλευτές) όλοι οι υγειονομικοί, θα πρέπει να οργανώσουν την διεκδίκηση και πάλη τους σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε για καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία, για πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό αλλά και ανάπτυξη όλων των απαραίτητων αναγκαίων υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της Μ.Ε.Θ θα αξιοποιηθεί και η κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα και να διεκδικηθούν λύσεις.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου