Δραματική αύξηση των αστέγων στη Λάρισα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-04, 12:28:55
Δραματική αύξηση των αστέγων στη Λάρισα

Τα πρώτα περιστατικά ανθρώπων που κοιμούνται σε παγκάκια και πλατείες έχουν καταγραφεί εδώ και καιρό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όμως τα χαρτοκιβώτια που μπορεί εύκολα πλέον να εντοπίσει κάνεις κάτω από τις γέφυρες στο ποτάμι και οι διπλωμένες κουβέρτες πίσω από τους θάμνους, μαρτυρούν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.
 
Στον μακρύ κατάλογο των αστέγων - Ελλήνων και αλλοδαπών – που κατά διαστήματα διέρχονται από την πόλη, προστίθενται πλέον και Λαρισαίοι άστεγοι. «Όπως επισημαίνει ο κοινωνικός λειτουργός και υπεύθυνος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα κ. Χρήστος Λαμπρογιώργος, το φαινόμενο των ντόπιων αστέγων που είτε επισκέπτονται την υπηρεσία, είτε συναντούμε στους δρόμους, έχει ενταθεί δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια».
 
Πρόκειται κυρίως για θύματα της κρίσης, άτομα δηλαδή που ενώ μέχρι πρότινος είχαν ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο, ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο εξαιτίας της ανεργίας ή κάποιας οικονομικής καταστροφής. Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις ατόμων- όπως για παράδειγμα αλκοολικών ή ψυχικά ασθενών- που εγκαταλείφθηκαν από τους συγγενείς τους, τόσο για οικογενειακούς όσο και για λόγους ανέχειας.

Αν και οποιαδήποτε απόπειρα καταμέτρησης των αστέγων που διαμένουν πρόσκαιρα ή μη στη Λάρισα είναι παρακινδυνευμένη, οι εκτιμήσεις όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται με το θέμα είναι κοινές και καταδεικνύουν ότι το διογκούμενο ζήτημα των αστέγων θα πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί συνολικά και συντονισμένα, ιδίως ενόψει του χειμώνα.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=