Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία της Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-01, 20:05:14
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία της Λάρισας


Την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε 15 σχολεία του Δήμου Λάρισας, ισχύος 10 kW το κάθε ένα, καθώς και σταθμού 436 kW στην Σκεπαστή Αγορά Nεάπολης, ανέλαβε η Δέλτα Τεχνική Α.Ε.

 Η ανάθεση έγινε μετά από δημόσια ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, η οποία άρχισε το Φεβρουάριο, με πολύ αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης από τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Κ. Τζανακούλη και τον Δ/ντα Σύμβουλο της Δέλτα Τεχνική Α.Ε, κ. Αναστάσιο Δεληγιώργη.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης, ο Δήμος Λαρισαίων θα καταγραφεί στους ηλεκτροπαραγωγούς δήμους της χώρας, δίνοντας ενεργειακή αυτοτέλεια στα συγκεκριμένα σχολεία, την ίδια στιγμή που θα καλύπτεται και ένα επιπλέον μέρος των ενεργειακών αναγκών του Δήμου.

 Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου, με την εγκατάσταση θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ θα υπάρχει σημαντική συνεισφορά στο περιβάλλον με την αποφυγή έκλυσης τουλάχιστον 700 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=