ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: «Δήμαρχοι σε ρόλο σπόνσορα»

λάρισα-δήμαρχοι-σε-ρόλο-σπόνσορα-145664
Τους δημοτικούς άρχοντες Λάρισας, Αγιάς και Κιλελέρ κατηγορεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού
Ειδικότερα, σε χθεσινή του ανακοίνωση το συνδικάτο επισημαίνει τα εξής :
«Από καιρό ετοιμασμένοι και προσαρμοσμένοι στην πολιτική εξυπηρέτησης των κομμάτων του κεφαλαίου που τους στήριξαν, οι δήμαρχοι Λάρισας (ΝΔ), Αγιάς (ΠΑΣΟΚ), Κιλελέρ (ΠΑΣΟΚ) υλοποιούν το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν συμφωνήσει και συνυπογράψει από τον Απρίλιο του 2012 σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) για συνεργασία με Γερμανικό κεφάλαιο σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης μέσω ΣΔΙΤ.
Στο όνομα της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης και με εργαλείο τον «Καλλικράτη» παραχωρούν τομείς και υπηρεσίες στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ανοίγοντας πεδίο λαμπρό επενδύσεων για τα αδιάθετα κεφάλαια που έχει συσσωρεμένα η πλουτοκρατία με σίγουρα κέρδη.
Δεν πρόλαβαν να σβήσουν τα φώτα της συνάντησης Μέρκελ – Σαμαρά – Βιομηχάνων (Γερμανών και Ελλήνων) και οι τρεις Δήμαρχοι έπιασαν εσπευσμένα δουλειά προετοιμάζουν το έδαφος με δημοσιεύματα, συναντήσεις, συνεντεύξεις για να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γερμανικό κεφάλαιο.
Έτσι μετά την ανακύκλωση, τα Νοσοκομειακά απόβλητα, τώρα παραχωρούν και τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για πλήρη ξεπούλημα της καθαριότητας.
Μάλιστα ο κ. Κομίτσας, Δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) το προανήγγειλε στην ουσία σε ραδιοφωνική εκπομπή, λέγοντας ότι στοιχίζει ακριβά η αποκομιδή και η καθαριότητα στους Δήμους γιατί στοιχίζουν οι εργαζόμενοι ως Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Τους Γερμανούς επενδυτές δεν τους έπιασε ο πόνος, ούτε για την καθαριότητα, ούτε για το περιβάλλον στο νομό μας, χρήμα και κέρδη μυρίστηκαν. Ξέρουν πολύ καλά, έχοντας τις διαβεβαιώσεις και των δημοτικών αρχόντων ότι η διαχείριση μαζί με το συνολικό πακέτο καθαριότητα είναι από τα καλύτερα και πιο κερδοφόρα «φιλέτα που μπορούμε να προσφέρουμε».
Η όλη εξέλιξη σηματοδοτεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που για τους εργαζόμενους σημαίνει εφεδρεία – απολύσεις, εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα για να παραδοθεί στο Γερμανικό ή ελληνικό ή Ευρωπαϊκό κεφάλαιο «έτοιμη» για να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.
Ταυτόχρονα με δυσβάσταχτη θα είναι η φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, με αυξήσεις των δημοτικών τελών κάθε φορά που θα θίγονται τα κέρδη της εταιρίας. Όπως γίνεται σήμερα σε ΔΕΗ, Διόδια και επιχειρήσεις του Δημοσίου που ιδιωτικοποιήθηκαν.
Τώρα μπορεί ακόμα και ο πιο δύσπιστος να καταλάβει την αφηνιασμένη επίθεση και συκοφαντία εκλεγμένων συνδικαλιστών και συνδικάτων, της συνδικαλιστικής δίωξης-μέσω ΕΔΕ- του προέδρου του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών αλλά και την κατευθυνόμενη αρθρογραφία στον τοπικό τύπο από τον κ. Γιαννούλα, κατασυκοφάντησης του ταξικού κινήματος. Την παλιότερη τραμπούκικη επίθεση του Δημάρχου Αγιάς κ. Γκουντάρα στον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας αλλά και τη συκοφαντία από πλευράς του δημάρχου Κιλελέρ κ. Κομίτσα, όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους που «ακριβοπληρώνονται».
Τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους θέλουν να πνίξουν με κάθε τρόπο, κάθε φωνή αντίστασης, κάθε φωνή που ξεσκεπάζει ποια συμφέροντα υπηρετούν, έτσι ώστε να συμβάλουν στο πέρασμα αυτής της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, ζήτημα για το οποίο τους στήριξαν τα κόμματα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική ετοιμότητα να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της καθαριότητας στο μεγάλο κεφάλαιο».

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου