ΛΑΡΙΣΑ

Βραβείο «Αειφόρου Σχολείου» στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας

βραβείο-αειφόρου-σχολείου-στο-1ο-τεε-157867
Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές για να παραβρεθούν στην Τελετή Απονομής του 1ου βραβείου «Αειφόρου Σχολείου» σε Πανελλαδικό Επίπεδο.
«Αειφόρο Σχολείο» είναι το σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, το σχολείο που μειώνει τους μετρητές ενέργειας εκπαιδεύοντας τους εργαζόμενους ώστε να αλλάξουν ενεργειακή συμπεριφορά.
Το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής έδωσε έμφαση σε τρεις δείκτες: παιδαγωγικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Έγινε ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο προαύλιο, διαμορφώθηκε λαχανόκηπος, καλλιεργήθηκε η βιωματική μάθηση, ενισχύθηκε η σχέση του Συλλόγου Γονέων – Σχολείου με τη διοργάνωση ημερίδων και διδακτικών επισκέψεων.
Οι μαθητές Παπαδόπουλος Χρήστος, Δημουλός Κωνσταντίνος, Πανάγου Στεφανία, Μακαρόνα Μαρία με τη συνοδεία της διευθύντριας του σχολείου κ. Λίταινα Μίνας και των εκπαιδευτικών Λιάπη Ευθυμίου, Παρλάντζα Ηλία και της κοινωνικής λειτουργού Νιβολιανίτου Ζωής παρουσίασαν τις δράσεις του Αειφόρου σχολείου στην Αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας.
Τους δόθηκε ένα χρηματικό ποσό για τη σχολική τους κοινότητα, η Σημαία του Αειφόρου Σχολείου από τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κο Γκλαβά και βιβλία από την Περιβαλλοντική Εταιρεία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκόμισαν μοναδικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου