Παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-01, 18:32:49
Παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες
Με εκπροσώπους των εργαζομένων στις δομές του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας (ΧΑΡΑ Ι και ΙΙ, ξενώνας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ), οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα καθολική επίσχεση εργασίας, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι επί 5 μήνες, αποφάσισαν σε συνεργασία με το Σύλλογο και τους γονείς των παιδιών που απασχολούνται ή/και φιλοξενούνται στις 3 δομές του Συλλόγου, να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο πίεσης, καθώς μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όχι μόνο δε δόθηκε λύση, αλλά δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την κάλυψη των δεδουλευμένων του 2012 όπως επίσης και κανένα οργανωμένο σχέδιο εξεύρεσης πόρων για τα επόμενα έτη.

Στη συνάντηση με τη βουλευτίνα συζητήθηκαν μορφές οργάνωσης του αγώνα τους και επικοινωνία του με την ευρύτερη κοινωνία της πόλης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η βουλευτίνα μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στην εποχή των μνημονίων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλούς άλλους τομείς του κοινωνικού κράτους, οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχονται δωρεάν είτε από ΝΠΔΔ ή από ΝΠΙΔ, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους. Ήδη, την περσινή χρονιά το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε σαφή δείγματα των προθέσεών του στην Ψυχική Υγεία, περικόπτοντας στο ελάχιστο τον ήδη ψαλιδισμένο προϋπολογισμό των δομών της.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, που είναι αποτέλεσμα και του σχεδιασμού των υπηρεσιών και κυρίως της υλοποίησης της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής στο χώρο της ψυχικής υγείας, οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική, διαφορετικά θα ζήσουμε την κατάρρευση διάφορων δομών ψυχικής υγείας, που τελευταία λειτουργούν οριακά.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας, είναι επιπλέον εξαιρετικά αναγκαίες στις συνθήκες της κρίσης που ζούμε, καθώς είναι διαπιστωμένο ότι τα ψυχικά νοσήματα και γενικότερα η ψυχική καταπόνηση αυξάνεται ραγδαία σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, εκτεταμένης φτώχιας και κατάρρευσης των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων.

Οι δομές του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας πρέπει να μείνουν ανοιχτές, καθώς προσφέρουν πολύτιμο έργο στα ωφελούμενα παιδιά και στις οικογένειές τους. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με απλήρωτους εργαζόμενους, υποχρηματοδότηση των δομών και απλήρωτα λειτουργικά έξοδα, εξαιτίας των οφειλών του Υπουργείου Υγείας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στον αγώνα τους αλλά και στη δικτύωσή τους με άλλες δομές της χώρας, ώστε να δοθεί ηχηρή απάντηση στους κυβερνώντες ότι η ψυχική υγεία δεν αφορά απλώς νούμερα στον προϋπολογισμό, αλλά συνανθρώπους μας που χρήζουν προστασίας και αρωγής».

onlarissa.gr


Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=