Λάρισα: Φωτοβολταϊκά στις στέγες 15 σχολείων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-14, 20:30:22
Λάρισα: Φωτοβολταϊκά στις στέγες 15 σχολείων
Τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες δημοτικών σχολείων της Λάρισας καθώς και της σκεπαστής αγοράς στη Νεάπολη, υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης.

Το πρόγραμμα, συνολικού κόστους 1,87 εκατ. ευρώ, αφορά την εγκατάσταση από την εταιρεία «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΚΒΕΤΤΕ» φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των Δημοτικών Σχολείων: 19ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 13ο, 15ο, 18ο, 22ο, 25ο, 27ο, 45ο, καθώς και στο 9ο Λύκειο και το 10ο Γυμνάσιο.

Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε έξι μήνες και στην προσωρινή παραλαβή του στη συνέχεια από το Δήμο Λαρισαίων. Με την εγκατάσταση ο Δήμος Λαρισαίων θα καταγραφεί στους ηλεκτροπαραγωγούς δήμους της χώρας, δίνοντας ενεργειακή αυτοτέλεια τόσο στα σχολεία της εγκατάστασης, την ίδια στιγμή που θα καλύπτεται ένα επιπλέον μέρος των ενεργειακών αναγκών του Δήμου. Ο δήμαρχος Λαρισαίων μιλώντας στη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης τόνισε ότι με την εγκατάσταση θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για την λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως το έργο θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, αφού η σχετική πρόταση του Δήμου Λαρισαίων είχε κατατεθεί εδώ και αρκετά χρόνια, καθυστέρησε ωστόσο από τις ενστάσεις ανθρώπων που δεν έβλεπαν το συνολικό όφελος που προκύπτει.
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=