ΛΑΡΙΣΑ

Διευθύντρια σχολείου καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών Λάρισας

διευθύντρια-σχολείου-καταγγέλλει-το-193048

Η διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει την διευθύντρια του 11ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας για την επιχείρηση τρομοκράτησης των τεσσάρων εργαζόμενων με σύμβασή έργου που απασχολούνται στο σχολικό συγκροτήματα που συστεγάζονται το 11ου &33ου δημοτικό σχολειό καθώς και τα δύο Νηπιαγωγείων.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως «η εν λόγω διευθύντρια τρομοκρατώντας, απειλώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους απαίτησε τον Ιούνιο με την απειλή της μη ανανέωσης της σύμβασης να προβούν σε γενικό καθαρισμό της σχολικής μονάδας παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την σύμβαση τους (γενική καθαριότητα πραγματοποιείτε τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και πριν την έναρξη της σχολικής χρόνιας).

Χρησιμοποιώντας κάθε απειλή και εκβιασμό, με απανωτά τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα , έσυρε στην κυριολεξία τους εργαζόμενους για να κάνουν γενική καθαριοτήτα, απαιτώντας και επιβλέποντας για τον ιδιαίτερα σχολαστικό καθαρισμό του γραφείου της. Όταν οι εργαζόμενοι μετά από την παρέμβαση του σωματείου τους αποχώρησαν τους απείλησε ευθέως ότι για αυτούς του χρόνου δεν έχει δουλεία!!!

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων τον περασμένο Απρίλιο, οι διευθύνσεις του εν λόγου συγκροτήματος αντί να απαιτήσουν από την δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων να αναλάβει τις ευθύνες της, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολειού , λειτουργώντας ως μάνατζερ έστησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας άλλες καθαρίστριες με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Ωμη, θρασύτατη και απροκάλυπτη επίσης ήταν και η παρέμβαση της κ. Ιωαννίδου Τιμόκλειας και στην λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζόμενων. Η κ. Ιωαννίδου καταβάλλοντας προσπάθειες να ανταποκριθεί στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων, υπηρετώντας την γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να τσακιστεί κάθε αντίσταση και διεκδίκηση των εργαζομένων, για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν, επισκέφτηκε αλλεπάλληλες φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την δημοτική αρχή (αντιδημάρχους αλλά και διοικητικές υπηρεσίες) κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου, και επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, σχετικά με την συνδικαλιστική άδεια του προέδρου του πρωτοβάθμιου σωματείου, οργανωτικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας, Καλούση Χρήστου που εργάζεται στο 33ο Δημοτικό σχολείου.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν να ανάρτηση στις 29-6-2012 στον προαύλιο εσωτερικό χώρο του σχολείου, αυθαίρετα τα καθήκοντα του εργαζόμενου για το καλοκαίρι (τα καθήκοντα των καθαριστών τα καθορίζει η διεύθυνση προσωπικού του δήμου, οι διοικητική προϊστάμενοι του δήμου και το Υπουργείο Εσωτερικών), αλλά και για την διάρκεια και την κατανομή της άδειας του συνδικαλιστή.

Σήμερα πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου τρεις μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρόνια οι τέσσερεις συμβασιούχες δεν έχουν κληθεί ακόμα για την ανανέωση της σύμβασης τους για λόγους προσωπικής εκδίκησης γιατί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του σωματείου και επειδή το Ιούνιο δεν δέχτηκαν παραβιαστούν οι όροι της σύμβασης τους, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η προετοιμασία του σχολικού συγκροτήματος για την υποδοχή των μαθητών.

Το σωματείο μας απαιτεί την άμεση ανανέωση των συμβάσεων και των τεσσάρων εργαζομένων στην καθαριότητα του παραπάνω συγκροτήματος.

Να απαντήσει η διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας αν τελούν σε γνώση τους τα παραπάνω, και σε ποιες ενέργειες θα προβούν έτσι ώστε να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζομένους και οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην λειτουργία των συνδικαλιστικών τους οργάνων.»

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου