ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : 1oς αγώνας ορειβατικής πεζοπορίας στον Όλυμπο

λάρισα-1oς-αγώνας-ορειβατικής-πεζοπορί-230799

Τον 1ο αγώνα ορειβατικής πεζοπορίας με την επωνυμία ‘’ FAETHON OLYMPUS MARATHON’’ διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’ΥΓΕΙΑ’’ την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου.. Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος(μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 145 αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας) θα κληθούν να διανύσουν μια απόσταση 40 Km. Πεδίο εκκίνησης του αγώνα θα είναι κορυφογραμμές, κορυφές, σηματοδοτημένες βουνοπλαγιές, μονοπάτια, αλπικά λιβάδια, δασωμένη χαράδρα και για μικρή απόσταση άσφαλτο και χωματόδρομος.

Η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι πάνω από τα 2000m ενώ η θετική υψομετρική περίπου στα 3000 m. Σκοπός του αγώνα, όπως τόνισε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Θανάσης Πιτένης είναι η ανάδειξη του Ολύμπου από την πλευρά της Θεσσαλίας.

Επίσης, τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα πανοραμικής θέασης της προσπάθειας των αθλητών από τους θεατές για πάρα πολλά χιλιόμετρα και κατ΄επέκταση, δυνατότητα φωτογραφικής και κινηματογραφικής λήψης σε συναρπαστικές σκηνές, ακόμα κι απ΄τον αέρα με ‘’παρά πέντε’’. Στους αθλητές παρέχεται φιλοξενία και μετάλλια και κύπελλα για τους έξι πρώτους άνδρες και τις τέσσερις πρώτες γυναίκες. Το σίγουρο είναι ότι οι αθλητές και οι συνοδοί θα αποζημιωθούν από τις σπάνιες φυσικές ομορφιές του μυθικού βουνού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου