ΛΑΡΙΣΑ

Νέοι χώροι «πρασίνου» στην Δημοτική Κοινότητα Φαλάνης Λάρισας

νέοι-χώροι-πρασίνου-στην-δημοτική-κ-274291

Δύο νέους ελεγχόμενους χώρους πρασίνου διαμόρφωσε η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής κοινότητας της Φαλάνης.

Στους δύο χώρους φυτεύτηκαν 220 νέα δενδρύλλια, 160 νέοι θάμνοι σε μια έκταση που συνολικά αγγίζει τα 9 στρέμματα. Η επιλογή των χώρων έγινε σε συνεργασία με το συμβούλιο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης και αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου στην Φαλάνη και την είσοδο του Δασοχωρίου. Οι διαμορφώσεις έγιναν έπειτα από μελέτη και εφαρμογή κηποτεχνικών σχεδίων που συντάχθηκαν από το προσωπικό του τμήματος περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και μελετών της Υπηρεσίας Πρασίνου, του οποίου προΐσταται η Χρυσάνθη Μπεργιάννη.

Τα είδη των δένδρων που επιλέχθηκαν ήταν η Μελικοκιά, ο Φράξος, η Λυκιδάμβαρη, το Πλατάνι αλλά και ο θάμνος Πικροδάφνη τα οποία προέρχονται από την παραγωγή των δύο δημοτικών φυτωρίων του Δήμου Λαρισαίων που ελέγχονται από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Φαλάνης εγκαταστάθηκε αυτόματο αρδευτικό σύστημα ενώ η είσοδος του Δασοχωρίου θα αρδεύεται αρχικά από την υδροφόρα του δήμου Λαρισαίων.

Για τις παρεμβάσεις στην περιοχή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Άρης Γαλάτος τόνισε τα εξής « Κάθε νέο, μικρό ή μεγάλο, έργο πρασίνου χρειάζεται σωστό σχεδιασμό για την υλοποίηση του αλλά και πρόβλεψη για την μελλοντική του συντήρηση. Υπό την έννοια αυτή η Υπηρεσία Πρασίνου ιεραρχεί τις ανάγκες της κάθε συνοικίας και της κάθε περιοχής του διευρυμένου δήμου Λαρισαίων λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες της Υπηρεσίας αλλά και την γνώμη των κατοίκων και των συμβουλίων που τους εκπροσωπούν. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο της Φαλάνης και της εισόδου στο Δασοχώρι αποτελούσαν πάγια αιτήματα των κατοίκων των παραπάνω περιοχών και έγιναν με την εφαρμογή απλών αλλά αποτελεσματικών σχεδίων φύτευσης. Οι δύο νέοι χώροι πρασίνου είναι πολυσύχναστοι και συμβάλλουν στην αισθητική αλλά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των τοπίων που τους περικλείουν». Συνεχίζοντας ο κ. Γαλάτος παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να προστατεύσουν και να συνδράμουν στην φροντίδα των νέων χώρων πρασίνου , ειδικά κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξης των δένδρων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας για την εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε μελέτη και εφαρμογή της δημιουργίας των νέων χώρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου