ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Αρχίζει το Σάββατο το Φεστιβάλ Πηνειού 2012

λάρισα-αρχίζει-το-σάββατο-το-φεστιβάλ-277802

Αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο το φεστιβάλ Πηνειού 2012 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Η παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει πολιτιστικές, μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τους διοργανωτές οι οποίοι πιστεύουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο Δήμος Λαρισαίων, κατάφερε να συνδέσει και να εντάξει τον αρχέγονο σύντροφο της πόλης, τον Πηνειό και να εκπροσωπούνται μοναδικά οι εφτά τέχνες του πολιτισμού μαζί με τις αξίες και τα ιδανικά του εθελοντισμού και του αθλητισμού με επίκεντρο το περιβάλλον. Η προσέλευση είναι τεράστια. Οι Λαρισαίοι και οι χιλιάδες επισκέπτες του, το έχουν αγαπήσει και είναι ένας απόλυτα καταξιωμένος θεσμός.

Στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Πηνειού» λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα από 100 και πλέον συνδιοργανωτές φορείς και συλλόγους της Λάρισας και όχι μόνο. Με θεματικές ενότητες τον πολιτισμό, τις τέχνες, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Κατά την διάρκειά του, οι πολίτες βιώνουν μια μεγάλη γιορτή σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και γίνονται δέκτες και πομποί ενός οικολογικού μηνύματος σε μια εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει υπόθεση όλων μας.

«Παρά τις συγκυρίες και τα προβλήματα των καιρών, είναι σημαντική η παρουσία όλων», τόνισε η σύμβουλος του δημάρχου κ. Βάσω Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της φετινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαϊου, ενώ συνέχισε προσθέτοντας «το φεστιβάλ, για ακόμα μία φορά θα δώσει το σημαντικό παρόν στην τοπική κοινωνία. Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας, τόσο σε επισκεψιμότητα, όσο και σε διάρκεια».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύνθημα της εκδήλωσης για φέτος είναι το ποδήλατο, «γιατί χρειάζεται να επιστρέψουμε στη φύση και στην προστασία της υγείας μας», ανέφερε κλείνοντας η κ. Οικονόμου. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται παιδικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, θεάτρου, συναυλίες με θεατρικά και μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα ενώ λειτουργεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με ζωγραφική, κατασκευές, πηλό. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε οικολογικές δραστηριότητες (ιππασία, ανάβαση, αναρρίχηση, μαθήματα διάσωσης σε περιπτώσεις κινδύνου κι άλλα.). Πρόκειται πραγματικά για ένα από τα πιο αξιόλογα οικολογικά και πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου