ΛΑΡΙΣΑ

Το Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων και στη Λάρισα

το-ιατρείο-μικρών-επιχειρήσεων-και-στ-855542

Το Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω του οποίου επιχειρείται η υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε σε ημερίδα, στη Λάρισα, στο πάρκο καινοτομίας Joist.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευάλωτη θέση των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τις οποίες καλείται να υποστηρίξει το εν λόγω έργο δίνοντάς τους πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάπτυξης και καινοτομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας ΟΕΕ Γεώργιος Χατζής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κλάδο, με σκοπό την ενίσχυση της βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων.

Στη σημασία του νέου αυτού εργαλείου ανάπτυξης της μικρής επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΦΕΕΛ (Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών) Αστέριος Νάκας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον προσανατολισμό του συλλόγου προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του εμπορίου.

O καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Πετράκος, συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, υπογράμμισε τις νέες δυνατότητες συνεργασίας, που δημιουργεί το «Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων» σε ζητήματα ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο καθηγητής παρουσίασε τις δυνατότητες, που δημιουργούνται σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο, ώστε να παρέχονται στις επιχειρήσεις εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω της χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας του έργου και με σκοπό την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων.

Δεν παρέλειψε να αναπτύξει το σύνολο των δωρεάν υπηρεσιών, που προσφέρει το έργο στις μικρές επιχειρήσεις (υπηρεσία αποτύπωσης επιχειρηματικού προφίλ, υπηρεσία συγκριτικής ανάλυσης-benchmarking κ.α.), καθώς και των online υπηρεσιών με συνδρομή (εκτίμηση δείκτη αναγνωρισιμότητας επιχείρησης κ.α.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου