ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίες στο πλευρό των Ιρανών γυναικών – Κρέμασαν μαντήλες σε κάγκελα

λαρισαίες-στο-πλευρό-των-ιρανών-γυναι-862307

Κινηματικές διαστάσεις λαμβάνει η ακτιβιστική πρωτοβουλία της εικαστικού Τζένης Μπαμπαλή στη Λάρισα, να κρεμάσει μαντίλες στην οδό Όσσης στο Φρούριο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες του Ιράν απέναντι στις δολοφονίες και στην άγρια καταστολή του θεοκρατικού καθεστώτος.

Στο πλευρό της κ. Μπαμπαλή βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με στελέχη της δημοτικής αρχής, αλλά και γυναίκες – μέλη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Ο κ. Καλογιάννης επικρότησε την πρωτοβουλία της Λαρισαίας εικαστικού, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μιλάμε για μία υπόθεση η οποία μας αφορά όλους. Είμαστε πολίτες αυτού του κόσμου. Όσο κι αν το Ιράν βρίσκεται μακριά μας, εμείς έχουμε υποχρέωση στα ζητήματα της ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων να παλεύουμε παντού, όπου γης, για να μπορέσουμε να τα υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Καλογιάννης:

Συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε η εικαστικός κ. Τζένη Μπαμπαλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «τις πρώτες ημέρες είχα τρεις – τέσσερις μαντήλες, μετά έγινε ποταμός…»

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου