ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: «Ηλεκτροσόκ» σε γεωργούς από τους λογαριασμούς ρεύματος – Οργή και απόγνωση

λάρισα-ηλεκτροσόκ-σε-γεωργούς-από-τ-876378

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους γεωργοί της Π.Ε. Λάρισας όταν βλέπουν τα ποσά, τα οποία καλούνται να πληρώσουν με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου…

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αγροτικό τιμολόγιο και ενώ παρέχεται επιδότηση στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της Κυβέρνησης, τα ποσά είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Με αυτό ως δεδομένο και συνάμα με το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής (εφόδια, λιπάσματα κ.α.) πολλοί είναι οι παραγωγοί που βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ οργισμένοι απορούν πως θα καταφέρουν να πληρώσουν όλες αυτές τις υποχρεώσεις.

Ενδεικτικά, παραγωγός από την περιοχή του Ευαγγελισμού Ελασσόνας επισημαίνει στο larissanet.gr ότι ο τελευταίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος που καλείται να πληρώσει φτάνει τα 3.882 ευρώ. Συνάμα σε αυτόν αναγράφεται και το ποσό επιδότησης που είναι στις 2.500 ευρώ.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης αναφέρει ότι πέρυσι για την ίδια χρονική περίοδο είχε καταβάλει 1.800 ευρώ και μάλιστα με μεγαλύτερη κατανάλωση συγκριτικά με τη φετινή.

Σε ότι αφορά τη συνολική εκμετάλλευση του συγκεκριμένου παραγωγού πρόκειται για 50 στρέμματα τριφύλλι, 15 στρέμματα κηπευτικά και 20 στρέμματα καρυδιές.

Δίνοντας ένα στίγμα και της ευρύτερης κατάστασης ο συμπολίτης αναφέρει ότι αντίστοιχοι λογαριασμοί – χιλιάδων ευρώ – έχουν φτάσει στο χωριό και σε άλλους παραγωγούς εντείνοντας τον προβληματισμό για μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη χρονιά.

Πηγή: larissanet.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου