ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Η σπαρακτική ιστορία του 15χρονου αθλητή που 4 χρόνια είναι καθηλωμένος από χτύπημα κεραυνού

λάρισα-η-σπαρακτική-ιστορία-του-15χρονο-863407

Ο χρόνος για το παιδί σταμάτησε στη Λάρισα το 2018. Τότε που ένας κεραυνός έπεσε στο δοκάρι της εστίας που στεκόταν και ο ίδιος τραυματίστηκε. 4 χρόνια μετά οι γονείς του ζητούν δικαίωση…

Για τον Απρίλιο του 2023 αναβλήθη­κε ξανά, για δεύτερη φορά, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη Λάρισα, η εκδίκαση της υπόθεσή που αφορά τον 19χρονο πλέον, Λαρισαίο ο οποίος κεραυνοβολήθηκε ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με συμπαίκτες τουμ στο πλαίσιο προπόνησης.

Ήταν νωρίς το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2018, όταν ο 15χρονος τότε μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, ενώ προ­πονούνταν ως τερματοφύλακας σε γήπεδο ακαδημίας ποδοσφαίρου, έξω από τη Λάρισα, τραυματίστηκε από κεραυνό που χτύπησε τα δοκάρια.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο άτυχος 19χρονος παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι χωρίς κανένα σημάδι βελτίωσης, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια παραπέμπεται ο προπονητής, με τη δίκη να αναβάλλεται για δεύτερη φορά, καθώς αυτή τη φορά δεν ήταν εφικτή η παρουσία του, ενώ δεν εμφανίστηκε και ένας Λαρισαίος που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων απαλλάχθηκε των κατηγοριών, ενώ οι εγκαταστάσεις έκλεισαν με απόφασή του μετά το ατύχημα του παιδιού, για το οποίο ο χρόνος «σταμάτησε» εκείνο το απόγευμα. Η εκδίκαση της υπόθεσης, στο τέλος το ερχόμενου Απιλίου, θα εστιάσει στην τυχόν ευθύνη του προπονητή που παραπέμπεται για «σωματική βλάβη από αμέλεια, τελεσθείσα με παράλειψη» και ειδικότερα στο εάν έπρεπε ή όχι να απομακρύνει τα παιδιά καθώς, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, είχε ξεκινήσει καταιγίδα.

Θα εστιάσει επίσης στην εφαρμογή ή όχι της νομοθεσίας για την εγκατάσταση αλεξικέραυνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στην κατάθεσή του γείτονα – αυτόπτη μάρτυρα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το ατύχημα είχε προκαλέσει σοκ στον αθλητικό κόσμο στη Λάρισα, καθώς αποτέλεσε ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ποδοσφαιρικά χρονικά της περιοχής με τον κεραυνό να τραυματίζει σοβαρά τον μικρό τερματοφύλακα την ώρα της προπόνησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου