ΛΑΡΙΣΑ

Montessori Farm School: Αγιασμός του πρώτου μοντεσσοριανού βρεφονηπιακού σταθμού-νηπιαγωγείου στη Θεσσαλία

montessori-farm-school-αγιασμός-του-πρώτου-μοντεσσορια-864523

Η τελετή αγιασμού θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε στο υπό κατασκευή μοντεσσοριανό σχολείο που είναι το πρώτο του είδους του για την Θεσσαλία. Κάτι εντελώς πρωτοποριακό για την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειά μας το οποίο έρχεται στη Λάρισα.

Ένα σχολείο, το «Montessori Farm School», που θα προσφέρει σε μαθητές και γονείς μία εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα, καθώς υπόσχεται να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο ζωής για όλους!

«Το MFS είναι ένα σχολείο που συνδυάζει τη μοντεσσοριανή με την περιβαλλοντική εκπαίδευση» μας λέει η μία εκ των δύο συνιδιοκτητριών, κ.Κατερίνα Νασιακοπούλου, και συνεχίζει «Αν μπορούσα με δύο λόγια να σας περιγράψω τι είναι η μοντεσσοριανή προσέγγιση, θα σας έλεγα πως είναι η εμπιστοσύνη στις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το κάθε παιδί, είναι να αγαπά αυτό που κάνει, είναι η ανεξαρτησία και η υπευθυνότητα, είναι η ελεύθερη δράση μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με όρια, είναι τρόπος ζωής!

Σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική σκοπιά του σχολείου, κάθε τάξη θα έχει άμεση επαφή με δικό της αίθριο χώρο, όπου τα παιδιά θα καλλιεργούν μόνα τους τον δικό τους λαχανόκηπο. Επίσης, σε καθημερινή βάση θα έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό-φυσικό περιβάλλον και δραστηριότητες πoυ αναπτύσσουν το σώμα, το πνεύμα αλλά και την οικολογική τους συνείδηση».

Όσο για τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου σχολείου η κα. Νασιακοπούλου τονίζει ότι «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων και ισχυρών προσωπικοτήτων, που θα δείχνουν σεβασμό όχι μόνο απέναντι στον εαυτό τους αλλά και απέναντι στο περιβάλλον γύρω τους, είτε αυτό αφορά άλλους ανθρώπους είτε την ίδια τη φύση!

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα κατέχουν ανάλογη εκπαίδευση, ώστε να υποστηρίζουν το όραμά μας και να στέκονται υπεύθυνα δίπλα σε κάθε παιδί και κάθε γονέα. Αδιαμφισβήτητα τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής μας είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Σε αυτά κρύβεται η βάση μας, η ψυχή μας! Ας δώσουμε, λοιπόν, στα παιδιά μας τα καλύτερα δυνατά εφόδια για το μέλλον τους!».

Συνιδιοκτήτριες του Montessori Farm School είναι οι αδερφές Βάγια και Κατερίνα Νασιακοπούλου, οι οποίες συνδυάζουν την εμπειρία στη διαχείριση μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και την ειδική γνώση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εχέγγυα ικανά να εξασφαλίσουν την επιτυχημένη και ομαλή λειτουργία του σχολείου. Επιπλέον, η Κατερίνα Νασιακοπούλου κατέχει πιστοποίηση μοντεσσοριανής κατάρτισης από τον διεθνή αναγνωρισμένο φορέα Association International Montessori, ενώ έχει κάνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το μεγαλύτερο κίνητρο ωστόσο και για τις δύο αποτέλεσε η αγάπη τους για τα παιδιά και ο ρόλος τους ως μητέρες!

Το σχολείο θα στεγάζεται στην περιοχή των Πυροβολικών. Η τοποθεσία είναι ιδανική, καθώς η σύνδεση με την παλαιά εθνική οδό παρέχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις περιοχές της Λάρισας.

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ξεπερνά τα 500 τ.μ., ενώ ο αύλειος χώρος υπερβαίνει τα 1,2 στρέμματα. Το έργο έχει αναλάβει η αρχιτέκτονας μηχανικός, Δήμητρα Χατζηπαύλου. Η έναρξη λειτουργίας θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ από την Άνοιξη του 2023 το σχολείο θα ανοίξει τις πόρτες του σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς προκειμένου να επισκεφτούν το «Montessori Farm School» από κοντά.

Κατερίνα και Βάγια Νασιακοπούλου – ιδιοκτήτριες του «Montessori Farm School»

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 6979009329

Instagram/Facebook: Montessori.farm.school

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου