Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ιστορική μέρα η έγκριση του διαγωνισμού για το φράγμα στα Φάρσαλα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 21:21:23
Φωτ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δρομολόγησε την έγκριση του φράγματος Σκοπιάς από τη Διυπουργική ΣΔΙΤ.
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ιστορική μέρα η έγκριση του διαγωνισμού για το φράγμα στα Φάρσαλα

Ημέρα ιδιαίτερης χαράς η σημερινή για την κοινωνία των Φαρσάλων καθώς όπως ανακοίνωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ένα νέο έργο παίρνει πνοή στην περιοχή. Πρόκειται για ένα όραμα, όπως το αποκάλεσε, δεκαετιών, και πήρε σήμερα έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ μετά και τη συνάντηση του ιδίου με τον Πρωθυπουργό την 1η Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το φράγμα της Σκοπιάς στην περιοχή Παλιοδερλί.

Μόλις σήμερα ο βουλευτής Λαρίσης ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και ο ίδιος ανακοίνωσε, αρχικά, τα ευχάριστα σε τηλεοπτική εκπομπή σε Πανθεσσαλικό κανάλι. Έγκριση πήραν ακόμη 3 έργα.

Μαραθώνιος επαφών Μάξιμου

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπενθυμίζει ότι «τότε ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον νυν υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για την δρομολόγηση των διαδικασιών δημιουργίας του έργου που αποτελεί πόθο γενιών Φαρσαλινών. Έκτοτε υπήρξε ένας μαραθώνιος επαφών μου με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, προκειμένου εντός της παρούσης κυβερνητικής θητείας να δημοπρατηθεί το έργο, ώστε να μην καταλήξει η όλη προσπάθεια για μια ακόμη φορά στις καλένδες».

Εντός καλοκαιριού η δημοπράτηση

 Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως «ο φίλος υπουργός Υποδομών» τον ενημέρωσε πως εντός του καλοκαιριού θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού. «Ένα έργο, που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει, μπήκε πια σε τροχιά υλοποίησης, ικανοποιώντας όσους επιμέναμε να το θέτουμε στον ανώτατο δυνατό βαθμό κι όχι απλά για ψηφοθηρία στα χωριά και επιβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν πρέπει να υποστέλλουμε τη σημαία ενός δίκαιου αγώνα. Χαίρομαι γιατί υπήρξα κρίκος αυτής της αλυσίδας. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την υλοποίηση του έργου, με “πρώτη στάση” στον νέο οδικό χάρτη τη δημοπράτηση του έργου που θα δώσει ζωή στην επαρχία μας των Φαρσάλων».

Ποτιστικά 100.000 στρέμματα

Ο βουλευτής Λαρίσης, ανέφερε πως το έργο θα βελτιώσει την ύδρευση και την άρδευση της επαρχίας των Φαρσάλων και των γύρω περιοχών. «Όπως ενημερώθηκα η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς στον Ενιπέα με τα δίκτυα διανομής και τα συνοδά έργα έχει ως ενδεικτικό προϋπολογισμό 185,5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια, ενώ η περίοδος λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής είναι για 26 χρόνια. Με την ολοκλήρωση του φράγματος και των δικτύων θα αρδευτεί μια έκταση 100.000 στρεμμάτων, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επαρχία Φαρσάλων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να στραφούν σε δυναμικές καλλιέργειες που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη του αγροτικού εισοδήματος και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=