ΛΑΡΙΣΑ

Στις 20/6 η δίκη για τη γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα

στις-20-6-η-δίκη-για-τη-γυναικοκτονία-στη-σ-898401

Διακόπηκε για τις 20 Ιουνίου η δίκη του 54χρονου που σκότωσε τη σύζυγό του τον Αύγουστο του 2021 στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

Λόγω της απουσίας της μητέρας του θύματος το Κακουργιοδικείο δεν προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ είχε γίνει η κλήρωση των ενόρκων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, Κωνσταντίνος Γαλανός δήλωσε πως η υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογίαν δράστη θα κινηθεί στο πλαίσιο μετατροπής της κατηγορίας σε δολοφονία υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και με μειωμένο καταλογισμό, καθότι – όπως υποστήριξε – ο 54χρονος πάσχει από ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου.

Η δολοφονία σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου 2021 στη Σωτηρίτσα Αγιάς και στην οικογενειακή ταβέρνα, όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα, έχοντας κληθεί λίγους μήνες νωρίτερα από τη μητέρα της να συνδράμει στην επιχείρηση, καθώς ο ιδιοκτήτης αδελφός της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, από το οποίο απεβίωσε μάλιστα στις αρχές του 2022.

Ο 54χρονος πήγε στη Λάρισα από την Αθήνα, όπου εργαζόταν ως ταξιτζής στη Λάρισα και σκότωσε τη γυναίκα του. Ηχογράφησε στο κινητό του τηλέφωνο τα τελευταία λόγια της γυναίκας του και την πυροβολούσε με περίστροφο, που αποτελούσε οικογενειακό κειμήλιο.

Ο δράστης είχε γνωρίσει και παντρευτεί τη 43χρονη, όταν η γυναίκα ήταν μόλις 18 ετών και είχαν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, ηλικίας 12 – 25 ετών. Το ζευγάρι είχε προβλήματα και η 43χρονη είχε ζητήσει από τον δικηγόρο της να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου όταν σημειώθηκε η γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου