ΛΑΡΙΣΑ

Κυνηγούσε κρατώντας μαχαίρι την 86χρονη γιαγιά του στη Σούρπη

κυνηγούσε-κρατώντας-μαχαίρι-την-86χρον-28251

Τον απόλυτο τρόμο βίωσε 86χρονη στη Σούρπη, όταν δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από τον 40χρονο εγγονό της, ο οποίος την κυνηγούσε απειλώντας τη με μαχαίρι. Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη άμεσα από την Αστυνομία, δικάστηκε στο Αυτόφωρο και σήμερα οδηγείται στις φυλακές Λάρισας.

Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στη Σούρπη. Η 86χρονη κινδύνεψε άμεσα να χάσει τη ζωή της από την απρόκλητη επίθεση του 40χρονου εγγονού της, ο οποίος την κυνηγούσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, απειλώντας τη με μαχαίρι.

Η ηλικιωμένη, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του δράστη και άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση, που δέχτηκε από τον εγγονό της, κινδύνεψε η ζωή της.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εκτός ελέγχου και συνέχιζε να απειλεί την 86χρονη γιαγιά του.

Συνοδεία αστυνομικών γιαγιά και εγγονός οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όπου η 86χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο δράστης προχθές Σάββατο οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου και δικάστηκε στο αυτόφωρο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών.

Ο 40χρονος κρατήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο πριν διαπράξει την επίθεση ο 40χρονος οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εξετάσεων, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρήζει εγκλεισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν λίγο αργότερα να επιτεθεί στην 86χρονη γιαγιά του και να την κυνηγά, απειλώντας τη με μαχαίρι.

Το περιστατικό, που προκάλεσε ο 40χρονος δράστης σε βάρος της 86χρονης γιαγιάς του την περασμένη Παρασκευή στη Σούρπη, δεν ήταν το πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος προκαλούσε συχνά αντίστοιχα επεισόδια, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με αρκετές περιπτώσεις ακούσιων εγκλεισμών σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ φέρεται επίσης να έχει και προβλήματα όρασης.

Η 86χρονη γιαγιά του από τη δική της πλευρά προσπαθούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα να τον ηρεμεί και να τον ελέγχει, ωστόσο από τη μία η επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση του εγγονού της και από την άλλη το γεγονός ότι η ίδια είναι ηλικιωμένη και δεν διαθέτει πια τις απαιτούμενες δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην τα καταφέρνει.

Ο 40χρονος προκαλούσε συχνά επεισόδια σε βάρος της ηλικιωμένης και την απειλούσε, ωστόσο η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου την περασμένη Παρασκευή, όταν κρατώντας μαχαίρι επιτέθηκε απρόκλητα στη γυναίκα, την τρομοκράτησε, χωρίς, ωστόσο, να την τραυματίσει, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου