ΛΑΡΙΣΑ

Βιοϊατρικός εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

βιοϊατρικός-εξοπλισμός-υψηλής-τεχνο-320240

Νέο βιοϊατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ) αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», προϋπολογισμού 601.400,00 €, (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στη δυσκολότερη στιγμή για την υγεία προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου» και πρόσθεσε «Ως Αιρετή Περιφέρεια υλοποιούμε έργα υγείας με ορθολογικό προγραμματισμό και με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που προκύπτουν.

Στόχος μας είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου για τους πολίτες της Θεσσαλίας». Παράλληλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρότρυνε τους εμπλεκόμενους φορείς στην υλοποίηση των έργων να δρουν με ταχύτητα έτσι ώστε αυτά να ολοκληρώνονται και να αποδίδονται άμεσα στην κοινωνία.

Το έργο αφορά στην προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας (ΒΙΤ) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ) Το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση στους χώρους του νοσοκομείου του παρακάτω εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας (ΒΙΤ):

• Δέκα αναπνευστήρες κατάλληλους για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

• Δέκα μόνιτορ και κεντρικό σταθμός παρακολούθησης ασθενών.

• Δέκα κλίνες κατάλληλες για μονάδα εντατικής θεραπείας.

• Εξεταστικό μικροσκόπιο με σύστημα παρατήρησης για τα εξωτερικά ιατρεία της ΩΡΛ κλινικής.

• Τροχήλατο ενδοσκοπικό πύργο για την διενέργεια επεμβάσεων στη μύτη και στις παραρρίνιες κοιλότητες.

• Σετ εργαλείων ενδοσκοπικής χειρουργικής, για την ΩΡΛ κλινική.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι ο Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/12/2011.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου