ΛΑΡΙΣΑ

Τύρναβος: Έχυσαν γάλατα οι κτηνοτρόφοι – Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου

τύρναβος-έχυσαν-γάλατα-οι-κτηνοτρόφο-152571

Γάλατα και δέματα με άχυρα έριξαν μεταξύ άλλων οι παραγωγοί της περιοχής Τυρνάβου στη Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για το αυξημένο ενεργειακό κόστος αλλά και για τις πολύ υψηλές τιμές τις οποίες καλούνται να καταβάλουν για ζωοτροφές και άλλα εφόδια.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί της περιοχής Τυρνάβου είχαν κλείσει νωρίτερα την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.
Δείτε τις φωτογραφίες από το larissnet.gr

Τι λένε εκπρόσωποι του κλάδου

Για το θέμα αυτό μίλησαν μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Αναλυτικά:

– Ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Γραμματέας ΕΟΑΣΝΛ Στέλιος Τσικριτζής είπε ότι διαμαρτύρεται ο κλάδος του για το υψηλό κόστος παραγωγής και ζητεί να υπάρξει αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα αλλά και να δοθεί επιδότηση στα γεωργικά εφόδια και στις ζωοτροφές.

-Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, Ζήσης Παρλίτσης είπε στην ΕΡΤ ,ότι ζητεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και από την κυβέρνηση να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και να δοθεί άμεσα οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους προκειμένου να κρατήσουν ζωντανά τα κοπάδια τους καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το πετρέλαιο αλλά και με τα λιπάσματα.

” Ζητάμε να επιστραφεί σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους το πετρέλαιο ώστε να μπορούμε να πάμε στα κοπάδια μας και στα χωράφια μας”, συμπλήρωσε.

-Αλλά και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αμπελουργών Δήμου Τυρνάβου, Γιάννης Γκανάς είπε ότι το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί τόσο πολύ που όλη η καλλιέργεια είναι στα ύψη καθώς οι τιμές για τα λιπάσματα, τα πετρέλαια και τις κτηνοτροφικές ζωοτροφές έχουν τετραπλασιαστεί . ” Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε ότι ζητάμε τη στήριξη του κράτους , του υπουργείου σε όλες τις καλλιέργειες και σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες σήμερα για το κόστος της παραγωγής τους”, συμπλήρωσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου