ΛΑΡΙΣΑ

Θύμα επίθεσης 16χρονος μαθητής από συνομηλίκους του στη Λάρισα

θύμα-επίθεσης-16χρονος-μαθητής-από-συνο-161084

Κρατούμενος στην αστυνομία κατέληξε ένας 16χρονος μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου της Λάρισας μετά τον καβγά που είχε με 17χρονο μαθητή Γενικού Λυκείου, στον οποίο επιτέθηκε με άλλους τρεις συμμαθητές και του προκάλεσαν, ευτυχώς, ελαφριές σωματικές βλάβες.

Ο 16χρονος με άλλους τρεις συμμαθητές του σε ΕΠΑΛ της Λάρισας, προχθές το μεσημέρι εντόπισαν τον 17χρονο -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- στην οδό Ιωαννίνων και από κοινού, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άρχισαν να τον χτυπούν με τα χέρια και με λακτίσματα στο σώμα του προκαλώντας του ελαφριές σωματικές βλάβες.

Ο καβγάς των μαθητών αποδίδεται σε κάποια διαφορά, το πιθανότερο ήσσονος σημασίας, μεταξύ του 17χρονου που δέχτηκε την επίθεση και ενός 16χρονου της παρέας που του επιτέθηκε.

Ο καβγάς των μαθητών έγινε αντιληπτός από διερχόμενο συμπολίτη, ο οποίος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να οδηγούν στην αστυνομία τον 16χρονο συλληφθέντα και τον 17χρονο που δέχτηκε την επίθεση. Από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που έγινε στον 16χρονο, βρέθηκε στο μπουφάν του μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ) μήκους περίπου 45 εκατοστών. Να διευκρινιστεί ότι το γκλοπ δεν χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο σε βάρος του ανηλίκου, κατασχέθηκε ωστόσο, με τον 16χρονο να συλλαμβάνεται τελικά για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Μαζί του συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση της εποπτείας του παιδιού τους.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση δεν έλαβε πρόσθετες διαστάσεις, καθώς ο 17χρονος και η οικογένειά του δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των τεσσάρων μαθητών, ενώ με εισαγγελική εντολή, τόσο ο 16χρονος όσο και οι γονείς του, αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. Να σημειωθεί πως οι καβγάδες μεταξύ των μαθητών δεν είναι πρωτόγνωροι, εκείνο ωστόσο που δεν μπορεί να θεωρηθεί συνηθισμένο αποτελεί το γεγονός ένας 16χρονος μαθητής να έχει στην κατοχή του μια μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο, γκλοπ που υπάγεται στη νομοθεσία περί όπλων και φέρουν συνήθως οι αστυνομικοί.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου