Ο Γραβάνης για τα εμβόλια και τις παραλλαγές του κορονοϊού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-28, 11:22:36
Ο Γραβάνης για τα εμβόλια και τις παραλλαγές του κορονοϊού

Επικαλούμενος το κορυφαίο περιοδικό Cell, ο Λαρισαίος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξηγεί τι συμβαίνει με τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Novavax και την προστασία που παρέχουν στις παραλλαγές του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΛΕΜΕ!

Μελετήθηκε εάν οι αποκρίσεις των Τ κυτταροτοξικων λεμφοκυττάρων (φονείς των μολυσμένων από τον ιό κυττάρων, ‘εργοστασίων’ παραγωγής του) που προκαλούνται από τα εμβόλια Pfizer, Moderna AstraZeneca, Novavax αναγνωρίζουν τις παραλλαγές του κορωνοιου. Οι αποκρίσεις των Τ κυττάρων διατηρήθηκαν σε όλα τα ανωτέρω εμβόλια. Αντίθετα, σημαντικές συνολικές μειώσεις παρατηρήθηκαν για τα Β κύτταρα μνήμης και τα εξουδετερωτικά αντισώματα (η πρώτη ανοσολογική απάντηση στον ιό).

Σε άτομα ~ 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό, το 90% (CD4+) και το 87% (CD8+) των αποκρίσεων των Τ κυττάρων μνήμης διατηρήθηκαν έναντι των παραλλαγών και το 84% (CD4+) και το 85% (CD8+) έναντι και της παραλλαγής Omicron. Η σχεδόν πλήρης λειτουργική διατήρηση της πλειονότητας των αποκρίσεων των Τ κυτταροτοξικων λεμφοκυττάρων παίζει καθοριστικό ρόλο ως άμυνα μνήμης δεύτερου επιπέδου έναντι και των πρόσφατων παραλλαγών προστατεύοντας από την νοσηση (όχι την λοίμωξη). Στο κορυφαίο περιοδικό Cell χθες».

onlarissa.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=