ΛΑΡΙΣΑ

Επέστρεψε σε Λαρισαίο αγρότη χρήματα από εισφορά ο ΕΛΓΑ!

επέστρεψε-σε-λαρισαίο-αγρότη-χρήματα-329359
Το δρόμο της επιστροφής χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών ανοίγει η απόφαση του ΕΛΓΑ να επιστρέψει σε Λαρισαίο αγρότη χρήματα που του είχε παρακρατήσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό για την εισφορά.
Πρόκειται για μια πρακτική από πλευράς ΕΛΓΑ που από πέρυσι έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αγροτών οι οποίοι τονίζουν πως χωρίς τη συγκατάθεσή τους ο ασφαλιστικός φορέας κάνει αναλήψεις από τα βιβλιάριά τους.
Ωστόσο, με μία απλή αίτηση ο αναπληρωτής γραμματέας της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας Χαρίλαος Αρχοντής, κατάφερε σε λίγες μόλις ημέρες να πάρει τα 1674 ευρώ που του είχαν παρακρατηθεί, πίσω.
«Ήταν μία ευκαιρία να αποδειχθεί πρώτον ότι παρανόμως ο ΕΛΓΑ μπήκε στα βιβλιάρια και πήρε τα χρήματα και δεύτερον ότι μπορούν να πάρουμε πίσω τα χρήματα» σχολίασε στο onlarissa.gr ο κ. Αρχοντής.
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να αξιώσει τα χρήματα που αυτόματα του κρατήθηκαν είναι απλή. Μία αίτηση στον ΕΛΓΑ με την οποία θα ζητά την επιστροφή των χρημάτων του.
Η απόφαση αναμφίβολα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου αν και όσοι δεν πληρώσουν την εισφορά κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν σε περίπτωση ζημιάς στις καλλιέργειές τους.
onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου