Λάρισα: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-20, 13:13:33
Λάρισα: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας ενημερώνει τους γονείς των παιδιών 5-11χρ. ότι από τις 19-1-2022 ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας και στα πιστοποιημένα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία με το εμβόλιο της PFIZER (παιδιατρική μορφή).

Ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδιάτρων  για το σκοπό αυτό με το σύστημα των εμβολιασμών δημοσιοποιείται ως κατωτέρω, ενώ βρίσκεται ήδη ανηρτημένος μαζί με τα ιδιωτικά εμβολιαστικά ιατρεία εφήβων και ενηλίκων στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας  (www.isli.gr) καθώς και στο www.emvolio.gov.gr (Δείτε τους ιδιώτες ιατρούς και τα ιδιωτικά πολυιατρεία που έχουν παραλάβει εμβόλια και διενεργούν εμβολιασμούς εδώ).

Έτσι οι γονείς μπορούν να επιλέξουν και να επικοινωνήσουν απευθείας το παιδιατρικό εμβολιαστικό ιατρείο που επιθυμούν και να κάνουν γρήγορα με παιδιατρική κάλυψη και ασφάλεια το εμβόλιο στα παιδιά τους. Το εμβόλιο γίνεται σε 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων, ενώ παιδιά που ήδη έχουν κάνει την 1η δόση σε κρατικό εμβολιαστικό κέντρο μπορούν να συνεχίσουν τη 2η δόση σε ιδιωτικό παιδιατρικό.

Το εγχείρημα αυτό θα βοηθήσει αφενός μεν την ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, που τόσο απαραίτητη είναι τη δεδομένη αυτή στιγμή της πανδημίας, αφετέρου δε θα αποσυμφορήσει το Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ), εξοικονομώντας προσωπικό προς όφελος της Παιδιατρικής Κλινικής που είναι υποστελεχωμένη, ενώ  παράλληλα θα σταματήσει η ταλαιπωρία των γονιών που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό ακόμα και σε όμορους νομούς.

Υπενθυμίζουμε πως οι εμβολιασμοί εφήβων 12-17χρ και ενηλίκων (ιατρείο και κατ’ οίκον) συνεχίζονται κανονικά στα ήδη λειτουργούντα ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα για όλες τις δόσεις (1η,2η και 3η στους άνω των 18χρ.).

onlarissa.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=