ΛΑΡΙΣΑ

Κεραυνός ξήλωσε την σκεπή και ανατίναξε θερμοσίφωνα σε χωριό της Λάρισας

κεραυνός-ξήλωσε-την-σκεπή-και-ανατίνα-195984

Σοβαρότατες υλικές ζημιές προκάλεσε κεραυνός που έπεσε σε σπίτι στην Ανα­τολή της Αγιάς, τόσο στο ίδιο και στο διπλανό του όσο και γενικότερα στο χωριό.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καθημερινό­τητας του Πολίτη και Γραφείου Κινήσεως του Δήμου Αγιάς, Αστέριος Τσιώνης, ο οποίος έλκει και την καταγωγή του από την ορεινή κοινότητα, σε επί­σκεψή του χθες και μετά από συζήτηση με συγχωριανούς του, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά αρκετές οικίες.

Η ακριβής καταγραφή είναι δύσκολη προς το παρόν, γιατί τώρα τον χειμώνα λίγοι είναι αυτοί που μένουν στο χω­ριό, η πλειονότητα των ιδιοκτητών ζουν και εργάζονται μακριά, κι ως εκ τούτου αδιευκρίνιστο παραμένει τι συμ­βαίνει στα σπίτια που είναι κλειστά.

Ο κεραυνός «ξήλωσε» το μπετόν σε ακριανό σημείο της σκεπής του σπιτιού όπου έπεσε, «έκαψε» ηλεκτρικές συσκευές και κυριολεκτικά ανατίναξε τον θερμοσίφωνα. Στο ακριβώς διπλανό σπίτι κατέστρεψε τελείως τον πίνακα του ηλεκτρικού, ενώ στα γύρω σπίτια δεν υπάρχει εικόνα για το τι έχει συμβεί αφού παραμένουν κλειστά.

Στα περισσότερα σπίτια απ’ όσα έχουν ελεγχθεί, όπως και στο καφενείο του χωριού, οι ζημιές δείχνουν επίσης να είναι πολλές και σημαντικές. Υπάρχουν περιπτώσεις με καμένες τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές, μικρές ή μεγάλες, συσκευές, ενώ πουθενά δεν λειτουργεί τηλέφωνο. Router και δορυφορικοί αποκωδικοποιητές έχουν βγει εκτός λειτουργίας και η επικοινωνία των λι­γοστών ηλικιωμένων κατοίκων με τις οικογένειες των παιδιών τους ή άλλων συγγενικών και φιλικών προσώπων, που μένουν μακριά, είναι αδύνατη με ότι φυσικά σημαίνει αυτό.

Ο κεραυνός έπεσε τη νύχτα της Δευτέ­ρας 10 Ιανουαρίου, όταν και ξεκίνησε η μεγάλη κακοκαιρία «Διομήδης» που έπληξε για τρεις περίπου ημέρες την ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι του χωριού καλούνται με αρκετά προβλή­ματα να αντιμετωπίσουν και τη νέα που καταφθάνει από το Σαββατοκύριακο.

onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου