Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στη Θεσσαλία για την τήρηση των μέτρων

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-17, 18:59:59
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στη Θεσσαλία για την τήρηση των μέτρων

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία, και με αμειώτο ρυθμό, για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού από τις αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 14ημερο πραγματοποιήθηκαν συνολικά -22.426- έλεγχοι, συνελήφθησαν -8- άτομα, αναστάλθηκε η λειτουργία -10- καταστημάτων και βεβαιώθηκαν -292- παραβάσεις

Κατά το χρονικό, από τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 έως χθες, Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας:

 • πραγματοποιήθηκαν -22.426- έλεγχοι, εκ των οποίων -5.453- σε καταστήματα,
 • συνελήφθησαν -8- άτομα,
 • αναστάλθηκε η λειτουργία -10- καταστημάτων,
 • βεβαιώθηκαν -292- παραβάσεις, εκ των οποίων:
 • -263- για μη χρήση μάσκας,
 • -5- σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων,
 • -2- για περιορισμό μετακίνησης,
 • -6- για εξυπηρέτηση πελατών σε καταστήματα χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,
 • -10- σε πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών,
 • -2- για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας σε καταστήματα,
 • -2- για αναπαραγόμενη μουσική σε καταστήματα,
 • 1- σε άτομο για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών σε δημόσια Υπηρεσία
 • -1- σε ιδιοκτήτη καταστήματος για απασχόληση εργαζομένου χωρίς να κάνει χρήση μάσκας.

Όσον αφορά τη Μαγνησία, την 06-01-2022 στο Βόλο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, -1- ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας. Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.  

Επίσης, την 06-01-2022 στο Βόλο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, -1- ημεδαπή, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί  στο εσωτερικό του -2- πελάτες, στερούμενους των απαραίτητων πιστοποιητικών για τον κορωνοϊό, αναπαράγοντας ταυτόχρονα μουσική μέσω στερεοφωνικού συγκροτήματος. Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.  

Την 08-01-2022 στο Βόλο, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, -1- αλλοδαπή, διότι, μετά από έλεγχο από κοινού με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Εθνικής Διαφάνειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατελήφθη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική μέσω στερεοφωνικού συγκροτήματος. Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.  

Τέλος, την 15-01-2022 στο Βόλο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, -1- ημεδαπή, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική μέσω κινητού τηλεφώνου υπαλλήλου του καταστήματος, η οποία μεταδιδόταν έντονα σε όλο τον χώρο της επιχείρησης.

Συνελήφθη και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες. 

Συνοπτικά οι συλλήψεις σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα:

Στο νομό Λάρισας:

Τις 03-01-2022 και 04-01-2022 στην Ελασσόνα, συνελήφθησαν, σε -2- διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, -2- ημεδαποί, -1- άντρας και -1- γυναίκα, διότι κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης στον υπαίθριο χώρο των καταστημάτων σε -2- καθήμενος πελάτες, -1- ανά περίπτωση, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν σε κάθε περίπτωση, χωριστά, διοικητικά πρόστιμα –των 5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία των καταστημάτων για -15- ημέρες έκαστο.   Στο νομό Τρικάλων:

Την 09-01-2022 στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος  για -15- ημέρες, για εξυπηρέτηση -3- πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Την 16-01-2022 στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας, -1- ημεδαπός, διότι λειτουργούσε, ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.

Στο νομό Καρδίτσας:

Την 04-01-2022 στην Καρδίτσα, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για -15- ημέρες, για εξυπηρέτηση -1- πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Την 07-01-2022 στον Παλαμά, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για -15- ημέρες, για εξυπηρέτηση -1- πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, ενώ στόχος των ελέγχων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=