Εκκληση Γραβάνη στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-15, 11:09:15
Εκκληση Γραβάνη στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του πολυτροπικού κορωνοϊού απευθύνει ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακευτικής Αχιλλέας Γραβάνης. Αφορμή στάθηκε δημοσίευση μελέτης όπου συνδέεται η αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης νευροεκφύλισης, σκλήρυνσης κατά πλάκας, με τη μόλυνση από τον πολυτροπικό κορωνοϊό «Epstein-Barr (EBV)».

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Γραβάνης: «Ιοί και νευροεκφύλιση. Γονείς εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά του πολυτροπικού κορωνοιού, δεν γνωρίζουμε την επίδραση του μετά από χρόνια σε αναπτυσσόμενους οργανισμούς!

Στην σημαντική αυτή δημοσίευση ελέγχθηκε η υπόθεση ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr (EBV) σε ένα πληθυσμό με πάνω από 10 εκατομμύρια νεαρούς ενήλικες σε ενεργό υπηρεσία στον στρατό των ΗΠΑ, 955 από τους οποίους διαγνώστηκαν με ΣΚΠ κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ο κίνδυνος ΣΚΠ αυξήθηκε 32 φορές μετά τη μόλυνση με EBV, αλλά δεν αυξήθηκε μετά από μόλυνση του ομοίως μεταδιδόμενου κυτταρομεγαλοϊού. Τα δεδομένα αυτά μου φέρνουν στη μνήμη την από δεκαετίες υπόθεση στο πεδίο μας ότι σε κάποια νευροεκφυλιστικα νοσήματα ενοχοποιούνται  ιώσεις στα πρώτα χρόνια της ζωής.»

onlarissa.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=