Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στον Τύρναβο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-27, 18:26:28
Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στον Τύρναβο

Aπό το ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων»

Μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για την πόλη του Τυρνάβου φέρνει η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου» προϋπολογισμού 1.040.000 €. Συγκεκριμένα πρόκειται για τοποθέτηση φυτικών και τεχνητών ηχοπετασμάτων, σε συνάφεια με τους ισχύοντες κανονισμούς για την μείωση του θορύβου από τα διερχόμενα οχήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην αντιμετώπιση του θορύβου στο τμήμα της Εθνικής Οδού που διέρχεται πλησίον της κατοικημένης περιοχής του οικισμού του Τυρνάβου. Με την κατασκευή των ηχοπετασμάτων αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς θα μειωθούν τα επίπεδα θορύβου, τα οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένα λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου».

Το έργο αφορά στη προστασία της περιοχής πλησίον του οικισμού του Τυρνάβου από όπου διέρχεται η Εθνική Οδός Λάρισας – Κοζάνης έναντι της ηχητικής όχλησης – ηχορύπανσης. Περιλαμβάνει την δενδροφύτευση της περιοχής συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων και την κατασκευή ηχοπετασμάτων σε έκταση 1.450 μ. κατά μήκος της Εθνικής Οδού. Τα παραπάνω μέτρα αφορούν στην αντιμετώπιση του θορύβου στην πηγή, στην ελάττωση του θορύβου κατά τη διάδοση μεταξύ πηγή και δέκτη και στην αντιμετώπιση του θορύβου στο δέκτη. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τυρνάβου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=